Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха

...
Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия завоюваха
Коментари Харесай

Грациите ни с 18 медала от международния турнир в Лисабон

Респектиращите 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови оценки завоюваха грациите ни през уикенда по време на интернационалния шампионат в Лисабон, Португалия.
 Осем наши грации ще вземат участие на мощен шампионат в Лисабон
На шампионата при дамите присъединяване взеха най-силните ни гимнастични Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн и новото попълнение Татяна Воложанина. При девойките бяхме показани от Катрин Цонева, Стилияна Николова и Никол Атанасова.

При дамите многобоя беше извоюван от Невяна Владинова след безапелационна игра и изиграни чудесно съчетания. По време на финалите Невяна завоюва още три златни медала на топка, бухалки и лента. В многобоя Невяна бе последвана от Катрин Тасева, която завоюва среброто, а във финалите завоюва още два сребърни медала на бухалки и лента.

Другите ни две представителни при дамите Боряна Калейн и Татяна Воложанина приключиха надлежно на 5-то и 6-то място в многобоя след позволени неточности през първия ден. Във финалите Боряна завоюва златен орден на обръч и бронзов орден на топка.

Сребро и бронз в многобоя донесоха девойките ни Катрин Цонева и Красимира Илиева, а Стилияна Николова се подреди на 4-та позиция. Във финалите Катрин завоюва и два бронзови медала на бухалки и въже, а Стилияна сребро на бухалки и бронз на топка. Във финала на лента сребро завоюва Красимира Илиева.

Важното от това съревнование обаче не са толкоз извоюваните медали поради обстоятелството, че доста от по-силните съпернички на нашите девойки не участваха. Трябва да се обърне внимание на метода, по който съдиите са приели девойките ни и получените оценки, които до този миг не са получавани. След усложняването на някои от композициите и направените нови съчетания, девойките ни към този момент получават оценка от 21.300 за прелестната топка на Невяна и 21.400 за топката на Боряна.

" Представянето на нашите девойки, приемането и оценяването им от експертите демонстрират, че при мощна игра и без неточности имаме всички шансове да бъдем непроменяемо на почетната стълбичка при индивидуалистките. Нещо, което ансамбълът ни към този момент реализира с убеденост и прелестни композиции ", пишат от Българската федерация на художествена гимнастика.

" На фона на не изключително огромна конкуренция, нашите девойки направиха доста мощно и потребно съревнование между тях. Това беше значим старт за нас, с цел да забележим по какъв начин ще се оценят новите ни композиции ", написа президентът на БФХГ Илияна Раева.

" И четирите ни състезателки – Невяна Власинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн и Татяна Воложанина имат съчетания, които към този момент са конкурентни на най-силните състезателки в света. Композициите са доста комплицирани, артистични, зрелищни и дават отговор на трендовете на актуалната гимнастика. Момичетата ни към този момент имат нужните компликации с тяло и апарат, с които можем да мечтаем доста самоуверено, както в никакъв случай до момента ", разяснява тя и прибавя, че всяка една от състезателките има капацитета да се бори за златен орден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР