Ресорните комисии в Народното събрание по външна политика ще проучат

...
Ресорните комисии в Народното събрание по външна политика ще проучат
Коментари Харесай

Цветанов не се съмнява във фактите на Великобритания

Ресорните комисии в Народното събрание по външна политика ще проучат обстановката по абсурда " Скрипал ".

Това са решили партиите на изключителния председателски съвет, който се организира в Народното събрание по едно и също време със Съвета по сигурността в Министерски съвет, където беше и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Изразената от премиера позиция не налагала Народното събрание да излиза с позиции, стана ясно от коментара на Цветан Цветанов.

Той изясни, че Българска социалистическа партия е срещу да признаем решенията на Съвета. На алените им харесала позицията на Бойко Борисов, че няма да гоним посланици. Не им харесала тезата му за взаимност към Англия.

От думите му стана ясно, че самият Цветанов не се съмнява във обстоятелствата на кралството по проблема. Той е уверен, че като председателстващи Европейски Съюз може да имаме по-активна роля като медиатори сред Европейски Съюз и Русия.

Иначе имало потребност от доказателства. На тяхна база щяла да се надгражда българската позиция.

Припомняме, през вчерашния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че страната ни би трябвало да бъде солидарна със западните страни и би трябвало да изгони съветските дипломати поради абсурда към случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му.

Лидерът на " Атака " и съдружен сътрудник на ГЕРБ Волен Сидеров обаче отсече, че е би трябвало да се престане с приказките за взаимност, а страната би трябвало да има уравновесена политика и да не избързва при вземането на решения от интернационално значение.

Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов този път имаше сходна позиция.

Президентът Румен Радев предизвести, че в случай че българското държавно управление реши да гони съветски дипломати от страната, решението би трябвало да е стимулирано. " Европейската взаимност не може да бъде сляпа и едностранна " съгласно президента.

С позиции по случая излязоха и партиите АБВ и Съюз на демократичните сили. Според АБВ България би трябвало да се пази от внезапни придвижвания в спора сред Русия и Европейския съюз по случая " Скрипал ". Според Съюз на демократичните сили пък страната ни би трябвало да бъде солидарна и да изгони съветските дипломати, както направиха редица европейски страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР