Ресорите й като еврокомисар били изключително отговорни Служебният премиер Гълъб

...
Ресорите й като еврокомисар били изключително отговорни Служебният премиер Гълъб
Коментари Харесай

Гълъб Донев хареса Габриел за министър-председател - била добър и премислен избор

Ресорите й като еврокомисар били извънредно виновни

Служебният министър председател Гълъб Донев изрази утвърждение за кандидатурата на ГЕРБ за негов правоприемник като шеф на идващото българско държавно управление.

Той разяснява пред кореспонденти в Народното събрание: „ Доколкото познавам и персонално госпожа Мария Габриел, мисля, че това е един добър избор, един обмислен избор. Тя знаете, че дълги години съставлява България за еврокомисар с ресори, които са извънредно виновни , и които чертаят вероятностите за развиване на политиките в тези сфери, за които тя дава отговор в Европейската комисия. Изключително значими - нововъведенията, младежта, културата, - това са все сфери, които занапред следва да получат своето развиване на равнище Европейски съюз. "

Донев утвърди това, че кандидатура на Габриел бе оповестена задоволително рано - дни преди връчването на първия изследователски мандат на ГЕРБ-СДС. Той изрази вяра до края на седмицата да бъдат излъчени и претенденти за министри. 

След въпрос дали ще изиска оставката на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев поради скандала с обискирането на съблечени хора в заведение от служители на реда в Пловдив, Гълъб Донев отговори негативно. Имало назначена инспекция на случая. Чакал се нейният резултат.

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР