РЕСОР КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ“:приключиха строителните дейности по подготовката за цялостно преасфалтиране

...
РЕСОР КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ“:приключиха строителните дейности по подготовката за цялостно преасфалтиране
Коментари Харесай

Седмичен отчет за дейността на общинска администрация – Русе

РЕСОР „ КОМУНАЛНИ ДЕЙНОСТИ “:
завършиха строителните действия по подготовката за изцяло преасфалтиране на паркинга и метода към бл. „ Потсдам “ 2 в кв. Здравец – Север 2;изградени бяха две нови пешеходни алеи сред ул. „ Потсдам “ и бл. „ Потсдам “ 1 и 2;извършени бяха местни поправки на единични опустошения на пътните настилки по ул. „ Доростол “, ул. „ Иван Вазов “, ул. „ Николаевска “, ул. „ Студентска “и в междублоковите пространства на бл. „ 306 “, бл. „ 310 “, бл. „ 314 “, бл. „ 315 “ и бл. „ 403 “ в кв. Чародейка – Г – Юг;възстановени бяха дъждоприемни шахти по бул. „ Тутракан “ и ул. „ Клисура “;възстановено бe неработещо улично осветяване на сектори по бул. „ България “, ул. „ Алеи Освобождение “, ул. „ Алеи Възраждане “, ул. „ Александровска “, ул. „ Вардар “, ул. „ Гео Милев “, ул. „ Доростол “, ул. „ Доспат “, ул. „ Иван Вазов “, ул. „ Луи Айер “, ул. „ Плиска “,  ул. „ Солун “, ул. „ Стефан Стамболов “, ул. „ Троян “, ул. „ Хан Крум “, както и по уличната мрежа в с. Червена вода;извършени бяха ремонтно – възстановителни действия на външното осветяване на пл. „ Свобода “ и в околоблоковите пространства на бл. „ 302 “ в кв. Чародейка – Г – Юг, както и на бл. „ Глинка “ и бл. „ Чайковски “ в кв. Здравец – Изток;положена бе хоризонталната пътна маркировка по общински път гр. Русе – с. Николово;ремонтирани бяха светофарните уредби на кръстовището на бул. „ Христо Ботев “ с ул. „ Васил Левски “ и при кръстовището на Централен общински пазар;на 9 януари бе въведена краткотрайна организация на придвижването (ВОБД) на ул. „ Иван Ведър “ – в сектора от кръстовището с ул. „ Потсдам “, до и пред Гара разпределителна, по отношение на Водния цикъл;на 12 януари бе въведена краткотрайна организация на придвижването (ВОБД) на бул. „ Съединение “ – в сектора от кръстовището с ул. „ Майор Атанас Узунов “ до кръстовището с ул. „ Доростол “, по отношение на Водния цикъл;извършени бяха инспекции за нерегламентирано изгаряне на ексцентрични горивни материали за отопление на територията на гр. Русе;по график машинно бяха изметени улици, булеварди и други обществени пространства в града;извършена бе резитба на рискови клони в кв. „ Дружба “ и в региона на Американското пазарче;почистено бе нереглегламентирано бунище в региона на бул. “Родина “ – в сектора до агроаптеката, както и в региона на бул. “България “ – локалното платно след Втора районна работа ПБЗН;машинно и ръчно бе измит регионът на бул. “Гоце Делчев “;в Общинския подслон за безстопанствени животни са настанени 17 кучета, осиновени бяха 40 кучета и е осъществена кастрация на 6 кучета. Върнати по места са 2 обработени безстопанствени кучета.
РЕСОР  „ ХУМАНИТАРНИ ДЕЙНОСТИ “:
на 13 януари бе оповестено класиране за банкет в детски градини и подготвителни групи към учебните заведения на територията на община Русе за актуалната образователна година;проведено бе първото за 2023 година съвещание на Обществения съвет за просвета, където бяха разисквани въпроси, свързани с културния календар за актуалната година, както и идните празнувания и празници. Дадени бяха и оферти за наложителни корекции в правилника на Програма „ Култура “ на Община Русе;изготвени бяха данни от снабдители на обществени услуги и институции на територията на община Русе по подготовката на разбора на потребностите от обществени услуги на общинско и регионално равнище, които се финансират напълно или отчасти от държавния бюджет;подготвя се церемонията за награждаване на деца с изявени способности за 2022 г.продължава провеждането на ученическите игри за образователната 2022-2023 г.продължава подготовката на церемонията за връчване на премиите Спортист на годината за 2022 г.;здравните посредници съветваха 9 лица в квартал „ Средна кула “. Оказано бе подпомагане на  4 лица за издаване на медицински посоки и постъпване в болнично заведение за лечение;проведена бе среща на групата за „ Взаимопомощ на родители на подвластни “ в офиса на ПИЦ Русе, в която се включиха 5 участници;изготвен бе мониторингов доклад на дирекция „ Хуманитарни действия “ според Системата за финансово ръководство и надзор /СФУК/;обявени бяха свободните места в детските ясли на територията на община Русе;представители на дирекция „ Хуманитарни действия “ организираха работна среща с доставчика на услугата „ Дигитален помощник “;представители на Община Русе участваха в работна среща по самодейността „ Да спасим децата и Русе от дрога “;изготвена бе информация за отчет към отдел „ Международно съдействие и планове “ по отношение на осъществяване на Плана за интегрирано развиване на Община Русе за интервала 2021 – 2027 г.;подготвя се инициираната от „ Българската фестивална асоциация “ /БФА/ фокус група в Русе на 27 януари с присъединяване на русенски културни оператори и организации, в осъществяване на плана „ Българските фестивали – цифрови вероятности “ на БФА, финансиран по Програма „ Публики “ на Национален фонд „ Култура “;продължава набирането на информация за събития от културния календар на читалищата в община Русе.
РЕСОР „ ИКОНОМИКА И МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО “:

– на 10 януари в наличието на Н. Пр. дипломат Алфредо Атанасоф бе подписано съглашение за побратимяване с аржентинския град Берисо. В този град живее една от най-големите български диаспори –  над 500 фамилии с български корени, които пазят спомените за родината си живи. Българското културно сдружение „ Иван Вазов “ поддържа българския дух и просвета на локалната общност;

– на уеб страницата на Община Русе бяха готови и качени насоки за кандидатстване на Етажните собствености по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “. Сдружения на притежателите (СС) могат да получат средства за целево финансиране за правене на проучване за енергийна успеваемост и годен документ за енергийни характерности и за проучване за определяне на техническите характерности, свързани с угаждане на условията по член 169, алинея 1 и алинея 3 от Закона за устройство на територията  и Технически паспорт.

– в осъществяване на Решение на Общински съвет – Русе е учредено безплатно право на ръководство върху част от общински парцел, находящ се по бул. „ Ген. Скобелев “ 45, на Министерството на труда и обществената политика за потребностите на Главна дирекция „ Европейски фондове, интернационалните стратегии и планове “;

– продължава осъществяването на процедурата по продажба на общински жилища на настанените в тях правоимащи лица, като са готови за връчване още 11 заповеди с посочените суми за възнаграждение.

РЕСОР „ СТРОИТЕЛСТВО И УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА “:
готова бе документите, с която Община Русе кандидатства за финансиране от Министерството на защитата за ремонт на двата военни паметника на починалите в Балканската и Първата международна война, които се намират в с. Басарбово и в кв. Долапите;проведени бяха срещи и публична преписка с реализатори на обекти, по които Община Русе претендира подобро осъществяване и отговорност по разходването на публичния ресурс;регистрирани бяха 4 механически паспорта и съгласувани 5 плана. Извършени бяха 14 огледа по сигнали на жители и 18 – по обекти, предоставени от Община Русе, с оглед реализиране на настоящ надзор по изпълнението;служителите на отдел „ Строителен надзор “ са направили 6 инспекции на територията на община Русе за нелегално строителство по сигнали от жители и разпоредби на контролни органи. За инспекциите са формирани протоколи. Издадени бяха две заповеди за унищожаване на противозаконни градежи и 2 констативни акта, като същите са в развой на връчване на заинтригуваните лица.издадени бяха 7 позволения за градеж, а 14 бяха утвърдените подробни устройствени проекти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР