Решителен ден за Македония. Очаква се парламентът да реши дали

...
Решителен ден за Македония. Очаква се парламентът да реши дали
Коментари Харесай

Костадин Филипов с коментар за събитията в Македония

Решителен ден за Македония. Очаква се Народното събрание да реши дали да пристъпи към измененията в конституцията, според съглашението с Гърция за името на страната. Целта е да има болшинство, само че от опозицията на ВМРО-ДПМНЕ са срещу измененията.

“Дали 15-и октомври ще се трансформира в толкоз значима дата, каквато беше 30-и септември, когато беше извършен референдума. Днес залата в Народното събрание беше цялостна. Всички депутати от опозиционната ВМРО-ДПМПЕ, които заплашваха, че може би няма да влязат в залата, с цел да провалят съвещанието –бяха вътре. Зоран Заев произнесе тирада, с което още веднъж прикани за гласа на всички за конституционните промени “, разяснява журналистът Костадин Филипов в предаването “Нещо повече “.

“Като акцент бих сложил в ревюто на Заев, това че той прикани за помиряване – амнистия и помиряване към депутатите, като загатна, че в случай че желаят македонците въобще да се помирят, депутатите би трябвало да дадат образец “, добави още по тематиката той.

Филипов изтълкува изявлението по време на речта на Зоран Заев “Правителствата и политиците си отиват, само че Македония остава “, по следния метод:

“Заев е подготвен да заложи персоналната си политическа кариера, стига предлагането да мине и да бъде гласувано в Народното събрание и това да накара опозицията да преоцени, своята последна позиция “.

Относно нужното на Заев квалифицирано болшинство от 81 гласа Филипов сподели:

“Твърди се, че той има под надзор 70-71 гласа, т.е към 9-10 му трябват “.

Журналистът разяснява и изявлението на Федерика Могерини, че “договорът е неповторима опция да свърши този 20-годишен спор сред Гърция и че този късмет няма да се повтори “ по този начин:

“страхувам се да не се окаже подобен вид, да имаме документ, който не може да заживее същински “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР