Решимостта и интелектът на много ученици от СССР са били

...
Решимостта и интелектът на много ученици от СССР са били
Коментари Харесай

9 класически руски загадки, които ще изпитат логическото ви мислене

Решимостта и интелектът на доста възпитаници от Съюз на съветските социалистически републики са били проверявани с разнообразни логичен задания. Някои от тях датират отпреди 1800 година

Можете ли да ги разрешите?

1. Един мелничар влиза в мелницата. Във всеки един от четирите ѝ ъгъла вижда три торби с три котки, седящи върху тях. С всяка котка има 3 дребни котенца. Колко общо крайници има в мелницата?

2. Мелничарят има една торба със зърно. Меля зърното и го трансформира в брашно. След това цялостни две торби с брашното – те са със същия размер като първичната торба със зърното. Как е допустимо това?

3.  Няколко патици летят в небето. Една начело и две откъм гърба, една откъм гърба и две начело, една сред две и три поред. Колко патици летят общо?

4.  Двама служащи могат да изкопаят 2-метрова дупка за 2 часа. Колко служащия могат да изкопаят 5-метрова дупка за 5 часа?

5.  Двама татковци и двама синове хващат 3 заека. Всеки получава по един заек. Как е допустимо това?

6.  Питат възрастен човек на какъв брой години е. Той споделя, че е е на 100 и няколко месеца, само че е чествал единствено 25 рождени дни. Как е допустимо това?

7.  Трима рицари, съпроводени от по един оръженосец, доближават бряг на река. Решават да пресекат реката. Има единствено една лодка, която побира единствено двама души. Могат ли рицарите и оръженосците да отидат на отсрещния бряг, като имате поради, че в случай че оръженосците бъдат отделени от своите рицари, те не могат да остават в компанията на другите рицари?

8.  Един селяндур би трябвало да транспортира вълк, коза и зеле през реката, само че може да вземе със себе си единствено по 1 нещо едновременно. Ако вълкът бъде оставен с козата уединено, ще я изяде, в случай че козата остане единствено със зелето, ще го изяде. Как може селянинът да позволи този проблем?

9.  Има две глави, две ръце и шест крайници, само че единствено четири крайници, когато се движи. Що е то?

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР