Реших на собствена глава да го направя с цел сплашване,

...
Реших на собствена глава да го направя с цел сплашване,
Коментари Харесай

Мъжът, платил да взривят бившата му в Айтоско, хленчи в съда

Реших на лична глава да го направя за заплашване, да не се занимава някой с него. Антон няма нищо общо, не ми е давал пари, другар ми е, споделял ми е за проблемите си, съобщи пред съда 34-годишният Димитър Недялков, който е упрекнат в осъществяването на гърмеж в айтоското село Черноград, по поръчка на Антон Кабадов.

Според прокуратурата Антон платил 2 500 евро на Димитър да хвърли 400 грама тротил в терасата на къщата, в която живее майката на детето му. В дома на Недялков бяха открити и противозаконни муниции. Преди седмица Окръжният съд остави двамата в ареста, а през днешния ден Апелативният съд взема решение мярката им за неотклонение, написа burgasinfo.com.

„ Уверявам ви, че няма да се укрия, тъй като виждам първо фамилията си, след това и фамилиите на служащите си. Аз финансово няма по какъв начин да платя, тъй като получавам малко над 1600 евро, с които се устояваме и заплащам квартира. Сложете ми гривна, през два часа да вървя се разписвам в полицията.

В пандиза няма по какъв начин да устоявам фамилията си. Ако ми позволите – да мога да работя. Майка ми може да ипотекира къщата и да платя 10-15 хиляди лв. гаранция “, сподели от своя страна Кабадов, който имал строителна компания в Германия.

Кабадов сменил семейството си след брака. Преди това се е казвал Киряков. Адвокатът му предстами четири свитък документи, с които да удостовери, че той е правил подаяние за фонд за африкански деца през 2017 година, където фигуририрал със остарялата си фамилия.

Кабадов и Недялков през днешния ден желаеха домакински арест.

Според отбраната им няма обосновано съмнение за авторство на действието. Адвокатите им подчертаха, че нямало заплаха да се укрият или извършат друго закононарушение.

Прокурор Дичев уточни, че Окръжният съд обосновано е наложил непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Съдът категорично акцентира, че за Недялков е налице сериозна заплаха да извърши ново закононарушение, като се стимулира с откритите в дома му противозаконни муниции.

А съществуването на непрекъснат адрес на Кабадов в България не е съображение да се смята, че той няма да се укрие, още повече, че при престоя си в страната той не употребява тези адреси, а отсяда в хотел. Държавното обвиняване изиска и давамата да останат ареста.

Адвокат Веселина Василева, която пази Недялков, съобщи, че макар че доказателствата все още са големи по размер, не може да се направи обосновано съмнение, че Недялков е създател на закононарушението.

Намереният куфар с взривни субстанции не може да се одобри като данни за осъществено закононарушение. Тя съобщи, че домашният арест се управлява доста добре от органите на полицията, тъй че няма да затрудни разкриването на обективната истина. Тя акцентира, че видно от свидетелството му за съдимост, той е с чисто минало.

Адвокат Боев пък сподели, че Кабадов обезпечава във компанията си работа на деветима служащи, заплаща и прехрана, а в случай че останел в ареста, нямало кой да я дава. Ако бил под домакински арест, можело да управлява компанията си по електронен път.

Апелативният съд остави и двамата в ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР