Реших да започна тази статия с цитати. Защото така ще

...
Реших да започна тази статия с цитати. Защото така ще
Коментари Харесай

За политическата корида около референдума за забрана на джендър-иидеологията сред децата и учениците в образователната система

Реших да стартира тази публикация с цитати. Защото по този начин ще запазя най-добре достоверността на обстоятелствата. А няма нищо по-убедително от обстоятелствата, такива каквито ги е запечатало времето.

Извадка от изявлението на министъра на младежта и спорта Весела Лечева в рубриката „ за какво господин министър “ пред Мария Цънцарова, публицист от, БТВ – 01.05.2023г.

Въпрос на журналиста: Ще се подпишете ли под подписката на Българска социалистическа партия за Референдум против джендър-идеологията,

Отговор на министъра: Не

Въпрос на журналиста: Ако мине без Вашия автограф, по какъв начин ще отговорите на въпроса: Подкрепяте ли въвеждане на възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, друг от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България.

Отговор на министъра: Аз мисля, че диалогът тук би трябвало да бъде не да забраняваме, а просто методът, по който да сервира информацията на децата, тъй като ние не би трябвало да им спестяваме нищо, тъй като те другояче го научават от улицата, по-добре да го научат от учителите, от специалистите, от експертите, в сравнение с да научават от обкръжаващата ни среда за обстановки, нови и нови неща да ги научават от улицата, по-добре да ги научат в учебно заведение.

Извадка от изявлението на министъра на младежта и спорта Весела Лечева в рубриката „ за какво господин министър “ пред Мария Цънцарова, публицист от, БТВ – – 07.05.2023г.

Въпрос на журналиста: Ще се подпишете ли под подписката за Референдум против джендър-идеологията, иницииран от Българска социалистическа партия

Отговор на министъра: Това е нелепост, под която няма да се подпиша.

Въпрос на журналиста: Ако мине без Вашия автограф, по какъв начин ще отговорите на въпроса: Подкрепяте ли въвеждане на възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, друг от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България.

Отговор на министъра: Няма да отговоря на този въпрос защото аз имам две деца. Едното е на 5 години и върви на детска градина и другото на 10 и е 3 клас. Не съм видял, че някой е споделил, че би трябвало да си сменя пола, не съм видял трета тоалетна, не съм видял някои да споделя, че ще арестува родителите, в случай че не им дадат шоколад. Това са неща, които не съществуват и аз нямам никакво желание да им обръщам внимание.

Така, единствено 4 дни след внасянето на документите за Референдума в Народно събрание на 26.04.2023г., започва антикампанията против него. Повече пикантно, в сравнение с изненадващо, откриха я високопоставени членове на партията, която инициира този референдум.

За един къс интервал от време, по една от главните малките екрани в страната, в почивен ден и в най-гледаното време, от устата на госпожа Весела Лечева, министър на младежка и спорта и господин Крум Зарков, министър на правораздаването, прозвуча изрично отрицание към една самодейност на тяхната партия, която обаче се употребява със благосклонностите на цялото общество.

Интервюта с министри се взимат и дават всекидневно по целия свят. Не бих им обърнал изключително внимание, в случай че не засягаха въпроса за децата на България. Децата – най-чувствителният въпрос на всяка нация. Интересът не е инцидентен. Защото тук не става дума за изпуснати думи, за инцидентни изречения, а за позиция на високопоставени представители на изпълнителната власт, изразена в предаване със заглавие „ Защо, господин министър “.

Появата на двама министри от кръгове на Българска социалистическа партия в БТВ, която обичайно дава платформа на джендър-интересите в българската медийна среда, добави прочут нюанс в тематиката. Изборът им за начало на офанзивата против Референдума е политически комфортен - емблематични фигури на Българска социалистическа партия, членове на Националния съвет, съперници на Председателя на партията. И двамата са обществено известни последователи на джендър-идеологията. Твърде доста съвпадения….

Целта е ясна: да се употребяват несъгласията в Българска социалистическа партия, с цел да се дискредитира предмета на Референдума – възбрана за обучение, образование и агитация на интервенции за промяната на пола и на концепции, свързани с пол, друг от мъжки и женски измежду деца и възпитаници в българската просветителна система. Залогът е прекомерно огромен. Струва ли си да го трансформираме в инструмент във безконечната битка сред политици и политически партии. Трябва ли да чакаме и останалите министри на Българска социалистическа партия от служебното държавно управление да седнат на стола на „ Защо, господин Министър “, с цел да продължат анти-риториката против Референдума? Означава ли това, че служебният кабинет като цяло споделя убежденията на ЛГБТИ общността в България?

Досега обществено прочут и безапелационен последовател на джендър-идеологията бе само обединението на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ и Политическа партия „ Да България “. Дали през днешния ден, в лицето на служебното държавно управление или обособени негови министри тя не получава нови поддръжници?

Български министри, които пазят джендър-идеологията не са „ ново събитие “. Други преди тях поведоха колоната. Да си спомним министъра на правораздаването Цецка Цачева и Министърът на външните работи Екатерина Захариева от кабинета „ Борисов “, които поддържаха Истанбулската спогодба и внесоха предложение за нейното одобрение в Народното събрание.

Становищата на двамата днешни министри естествено пораждат въпроса:

ПОЗНАВАТ ЛИ ТЕ ПРАВНАТА РЕГЛАМЕНТАЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С ПОНЯТИЕТО „ ПОЛ “.

Познават ли двете решения на Конституционния съд, Тълкувателното решение на Общо събрание на гражданските колегии на Върховен касационен съд и Решението на Върховния административен съд. Познават ли Решение №15/26.10.2921г. по конст.д.№6/2021г. на Конституционен съд, където е записано:

„ В резюме Конституционният съд намира, че на поставения тълкувателен въпрос следва да се отговори, че понятието „ пол “ в българската Конституция е възприето само в неговия биологичен смисъл. Начинът, по който държавните органи в системите на другите управляващи ще приложат това решение на Съда при реализиране на своите функционалности, ангажира тяхната конституционна и законова подготвеност, само че при ценене на даденото от Конституционния съд наложително пояснение, съгласно което в Конституцията на Република България (а затова - и в българското право, чиито пиедестал е точно Конституцията),понятието „ пол “ като обуславящо персоналния и фамилния статус на жителите има единствено биологично наличие. Съдът обръща внимание, че съгласно откритата му процедура всяко неуважение на неговите актове „ е нарушаване на самия главен закон, тъй като визира главните правила, залегнали в член 4, алинея 1 за правовата страна, която се ръководи съгласно Конституцията и законите в страната “ (Решение № 8 от 2010 година по к.д. № 2/2010 г.). Именно по отношение на това „ правилото на правовата страна изисква вземане предвид с решенията на Конституционния съд като част от настоящото право и точното им осъществяване “. Дадените от съда тълкувания и правни оценки би трябвало да се преценяват в тяхната целокупност, да не се изваждат от подтекста и да не им се придава смисъл, какъвто решението не съдържа (Решение № 1 от2013 година по к.д. № 5/2012 г.) “.

ПОЗНАВАТ ЛИ ТЕ В ДОСТАТЪЧНА СТЕПЕН ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА, ПОЗНАВАТ ЛИ ЕЖЕДНЕВИЕТО И ПРОБЛЕМИТЕ НА СВОИТЕ ДЕЦА?

В изявлението си пред БТВ госпожа Лечева споделя, че няма да подпише подписката за Референдума против джендър идеологията. По мотив от противоположното, излиза, че тя поддържа тази идеология. Но Референдумът няма за предмет цялата идеология, а само нейното разпространяване измежду децата и учениците. Последиците от нейното използване й измежду деца и юноши, в интервала преди и по време на пубертета, са извънредно рискови. Джендър-политиката води до закъснение на детското развиване, а в множеството случаи съдбовно спиране. Някои от тези последствия имат необратим резултат, да вземем за пример промяната на пола посредством хирургически интервенции в профилирани клиники(sex reassignment surgeries) или приемане на хормон. Разбира се, всеки има право на персонално мнение. Притеснително ще бъде в случай че това е позицията на Министъра на младежта и спорта, в чиято сфера на подготвеност влиза развиването на младежите.

Ще си разреша да припомня, че против джендър-идеологията се оповестиха международни политически фигури като Папа Франциск, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, няколко европейски президенти, министър председатели, министри, депутати в Екологичен потенциал и в националните парламенти на страните от Европейски Съюз, ръководители на арабски и азиатски страни, ръководители на международни спортни асоциации.

Според министър Лечева, по въпросите за Референдума (смяната на пола на деца и възпитаници, както и за съществуването на полове, разнообразни от мъжки и женски) не трябвало да се не разрешава, а да се изяснява в учебните заведения, от специалисти и експерти. Само за информация, това към този момент се прави и резултатите по никакъв начин не радват. Експерти, експерти от Неправителствени организации организации с непознато финансиране извършват стратегии за ранна сексуализация на възпитаници в столични учебни заведения. Подобна теза развиват хиляди специалисти и експерти в клиниките за промяна на пола в англосаксонския свят, където това е превърнато в извънредно рентабилен бизнес. Такава интервенция през днешния ден коства сред 15 000 - 25 000 щ.дол. Имам мощни подозрения дали децата в детските градини и възпитаници в учебните заведения имат нужната зрялост да вземат решение сходни комплицирани въпроси.

В своето изявление пред БТВ министърът на правораздаването бе още по-категоричен. Той също декларира, че няма да взе участие в подписката за Референдума. И още веднъж се слага въпросът дали това е мнението на Крум Зарков или мнението на министъра на правораздаването в служебното държавно управление. Второто основава съществени правни проблеми.

Министър на правораздаването съобщи, че Референдумът е нелепост, под която той няма да се подпише. Не мога да приема това изречение нито като словесна стилистика на министър, нито като наличие. Излиза че е нелепост правото за директно присъединяване на народа в държавната власт и общинското самоуправление по въпроса за наличието на образованието и възпитанието на децата съгласно националните обичаи и възгледите на техните родители. Излиза че са нелепост терзанията на стотици хиляди родители, които през 2019г. и 2020г. стачкуваха в най-големите градове против приемането на ЗСУ под лозунга „ България е жива и деца не дава “. Излиза че са нелепост мненията на Българската православна черква по въпросите на годишните ГЕЙ-ПАРАДИ. Излиза, че са нелепост мненията на педиатри, психолози, психиатри за невъзстановимите последствия от промяна на пола при деца и възпитаници. Излиза, че отнемането на деца от техните биологични родители поради несъгласието им с възможна промяна на пола на децата също е нелепост. Излиза, че изводите на Конституционния съд в Решение №13/27.07.2018г. по к.д. 3/2018г. и на Решение №1526.10.2021г. по к.д.№6/2021г. са нелепост (може би най-голямата??? ).

Уважаеми министри, въпросите за Референдума имат директно отношение към двете решения на Конституционен съд. Съдът изрично постанови, че съгласно Конституцията понятието „ пол “ следва да се схваща единствено в неговия биологичен смисъл. Ако това решенията на Конституционен съд бъдат добросъвестно прилагани в детските градини и учебните заведения в България, то нямаше да има потребност от Референдум по тази тематика. За страдание, действителността е друга. България се нуждае от ефикасни наказания за нарушаванията на двете решения на Конституционен съд, било от учебните управляващи, било от Неправителствени организации, получили достъп до детските градини и учебните заведения. Това е задачата на Референдума.

Според Министъра на правораздаването допитването до обществото по тези тематики било излишно, тъй като те в реалност не съществували. Като мотив посочи, че персонално той не бил видял такива прояви при двете си деца в детската граница и учебното заведение. Подобен мотив е лекомислен, изключително за правист от ранга на господин Зарков. Той няма доказателствена стойност и не може да се опълчва на решения на Конституционен съд. Родителите не постоянно съзират незабавно заплахите за техните деца в учебно заведение. Тези неща не се споделят с министри, само че те съществуват. Никой не осведоми министъра на правораздаването за разпространяването на учебник по Биология и здравно обучение за 1 -ви клас, Модул 2, създател доцент Иса Хаджиали, където има специфичен урок за еднополовите двойки и е обяснено, че и те могат да имат деца. Никой не осведоми министъра на правораздаването за учебник по „ Човекът и природата “ за 6-ти клас, където на децата се преподава, че първото полово увлечение било към лица от противоположния пол, само че някои имали увлечение и към лица от същия пол или лица от двата пола. Но и двата учебника се популяризират.

Джендър-идеологията към този момент е в просветителната система на България, уважаеми господа министри. Доказателствата са безчет. През февруари 2020г., Неправителствени организации „ Фондация П.У.Л.С. организира урок по полово обучение в едно СОУ в Перник, по модела на немското „ нео-еманципаторно “ обучение, практикувано и от Берлинската организация за отбрана на децата към Общината в гр.Берлин. На децата от 4-ти клас(11-годишни) е обяснявано какво е това секс, каква е разликата сред телата на момчета и девойки, какво обрязване и мастурбацията, карани са да се целуват и да опипват половите си органи и да разказват чувствата си от това. По случая бе сезиран Министъра на образованието Красимир Вълчев и Районна прокуратура в Перник. Липсата на реакция не значи че описаните събития не са се случили. Именно такова отношение на държавните институции ни мотивираха за осъществяване на Референдума.

В учебните заведения от дълго време се организират анкети с джендър-съдържание. През 2008г. на български възпитаници в софийски учебни заведения е предлагано да попълнят анкети за полова самоидентификация. Сред деца в столично учебно заведение е провеждана анкета дали се усещат момче или момиче. Знаем името на въпросното учебно заведение и на шефа, само че ще оставим държавните органи да извършат инспекция по случая. В 55-то СУ „ Петко Каравелов “ в кв.Дървеница в София, преди дни е извършена анкета, в която се изискват данни от интервюираните по отношение на техните родители, означена като Родител 1 и Родител 2. Събирането на данни в учебни заведения, при които фигурата на майка и татко се заменят с противозаконни правни термини, е директно нарушаване духа и буквата на Решение №15/26.10.2021г. по конст.д.6./2021г. на Конституционен съд и Решение № 13/27.07.2018г. на Конституционен съд по конст.д.3/2018г.

Подобно събиране на информация в учебните заведения е невероятно без административна заповед от висшестояща институция.

В редица частни учебни заведения в България сред учениците се разменя информация за опцията за промяна на пола, както и така наречен флуиден пол(който може да се трансформира напред и обратно даже в границите на един ден). Много деца към този момент мислят за такава опция, като средство за превъзмогване на психически положения, присъщи за пубертета. Все по-разпространена става модата за носене на облекла на противния пол от страна на деца и възпитаници. Сред децата се популяризират кукли Барби и Ден, със заменена полова ориентировка. В просветителната система на европейските страни се ползват Стандарти за полово обучение на Европейското бюро СЗО, съгласно които това обучение би трябвало да се сервира на деца от детски градини, на възраст от 4 години нагоре.

На годишни паради в София и някой други градове в страната се четат детски книжки с джендър-съдържание, прожектират се филмчета за деца с герои от небинарен пол, на търговски сергии пред очите на малолетни и малолетни деца се показват и продават сапуни във формата на фалос.

По достоверна, неофициална информация в МОН има стратегия за полово обучение и практики. Според родители, тя включва и тематиката за самозадоволяване, под претекст учениците да се срещнат с тялото си. Преподаването е предоставено на известна Неправителствени организации. Досега за такова образование е желано единодушие на родителите, само че стремежът на „ преподавателите “ бил това условие да отпадне и да се премине към „ осведомителен режим “, както в Съединени американски щати, Англия и Германия.

За разпространяване на джендър-идеологията измежду български деца към този момент се пишат песни. Преди 10-на дни сходна ария на рапъра Иван Динев - Устата бе публикувана в YOUTUBE, където е налична за всеки, който обича този вид изкуство.

От тези и други обстоятелства, за нас от Инициативния комитет пораждат редица въпроси. Трябва ли да се чака стомната да се счупи, с цел да се вземат ограничения. Трябва ли да се чака в българските учебни заведения и детски градини да се настанят феномени и трендове, които са залели десетки страни по света, с цел да помислим за сигурността на своите деца? Трябва ли да се чака, до момента в който девойките стартират да сменят пола си без за уведомят родителите си, както това се е случило с Оливия(13 год.) от Южна Англия? Някой дава ли си сметка за заплахата от намаляването на естествения приръст на популацията заради разпространяването теорията за ранна сексуализация на децата. Трябва ли и да усвоим английската процедура учебните управляващи да насочват деца към Здравните служби за детско и юношеско психиатрично здраве за финансиране на интервенция за смяна на пола, без да уведомяват родителите и персоналния доктор? Трябва ли да позволяваме основаване на клубове на ЛГБТИ в учебните заведения, които да пропагандират промяната на пола като добра ученическа процедура? Трябва ли да позволяваме основаването на центрове за джендър хирургия в профилираните Детски лечебни заведения в България, които да правят скъпи интервенции на малолетни и малолетни за промяна на пола както в Детската болница в Бостън, Съединени американски щати и десетките клиники за промяна на пола в Берлин. Трябва ли да позволяваме така наречен нео-еманципаторно полово обучение в Германия, Австрия и Швейцария. Трябва ли да одобряваме практиката на Берлинската организация за отбрана на децата бездомни деца и деца със специфични потребности да бъдат настанявани в приемни родители – педофили, по концепциите на немския академик Хелмут Кентлер? Трябва ли да позволяваме български деца да бъдат развъждане от български посланици в чужбина, които живеят в еднополови двойки на фамилни начала, по образеца на американския дипломат в Унгария? Трябва ли да разрушаваме граматиката на българския език пред очите на учениците като позволяваме унищожаване на мъжки и женски жанр на местоимения, както става в Канада, Австралия и други англосаксонски страни. Трябва ли да зачестят публични кавги с български деца, жертви на педофилия, с цел да бъдат взети ограничения от страна на държавните органи? Малко ли са към момента случаите на разкрити интернационалните педофилски мрежи, настоящи на територията на България? Не са ли задоволително тревожни сведенията за мрежи от сутеньори, обработващи и подготвящи малолетни и малолетни български деца да се занимават с мъжка и женска проституция, като мрежата в Пазарджик? Трябва ли да се чака, „ образецът “ на Емили Тротинетката и Тихомир Рангелов, лица със заменен пол, да навлезе всеобщо измежду българските възпитаници? Трябва ли да разрешаваме последователи на Движението на DRAG QUEER да индоктринират български деца и възпитаници на шоу-представления, групови четения на джендър-литература или гледане на джендър-филмчета. Няма ли да се поучим от информацията за непрестанно възходящия брой на интервенции за промяна на пола в профилирани медицински хирургични центрове в Съединени американски щати и Англия, Холандия, Германия, Швеция, Норвегия и други европейски страни. За какво приказва гъстата мрежа на тези центрове, разнесени върху цялата карта на Съединени американски щати и изключително върху Източния бряг.

Предлаганият на Референдум е предназначен да сложи тези въпроси. В последна сметка, би трябвало да си дадем ясна сметка какво е предназначението на детските градини и учебните заведения – да дават обучение и образование на децата или да ги учат на ранна сексуализация и приготвят за материал за настъпващата педофилия.

Тази реалност няма да бъде изменена като я пренебрегваме. Обръщаме се първо към бащите на нашите девойки. Обръщаме се към майките на нашите момчета. Какви деца желаете на имате? Какви синове и дъщери порастват в домовете ви? Огледайте се и вземете възпитанието в своите ръце, до момента в който имате още малко време. Държавата би трябвало да ви чуе. Това са задачите на Референдума и политическата корида няма да ни отклони от тях.

През 2019г. и 2020г. стотици хиляди българи излязоха на улиците на своите градове с цел да стачкуват против ЗСУ, засягащ ориста на техните деца. Днес ние надграждаме този митинг. И гласът от митингите от 2019г. и 2020г. продължава в гласа на Референдума: „ България е жива и деца не дава “.

София, 11.05.2023г.

адв.Владимир Шейтанов,

Съпредседател на Инициативния комитет за осъществяване на Референдум за въвеждане на възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с идея за различен пол, друг от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР