Реши да се оттегли. Да спре със състезанията. Нещо, за

...
Реши да се оттегли. Да спре със състезанията. Нещо, за
Коментари Харесай

Зелена светлина: Да се пенсионираш на 106

Реши да се отдръпна. Да спре със надпреварите. Нещо, за което лекарите от дълго време упорстваха. Така или другояче от години се състезаваше самичък със себе си. На 106 той към този момент ще кара колело единствено за наслаждение. Робер Маршан - жилавият колоездач, който обича да се надсмива над живота и да потвърждава, че няма невъзможни неща.

Роден е в Северна Франция в далечната 1911-та година. Житейският път го повел през разнообразни тествания, поднесъл му разочарования и наслади, само че му разкрил и доста благоприятни условия. Робер е претърпял две Световни войни, видял е доста от живота и света. Бившият пожарникар постоянно е обичал колелото. Научил се да кара преди 90 години. Но в надпревари почнал да взе участие, когато бил на 67.

23 години по-късно славата го застигнала - с първите победи. Като столетник Робер Маршан почнал да слага върхове. Малко откакто навърши 100 години, той влезе в международната статистика като индивида, преодолял най-бързо дистанцията от 100 километра на тази възраст. На 102 Робер навъртя близо 27 километра за един час. Последният му връх е от предходната година, когато беше на 105. Тогава за 60 минути той измина 22 километра 547 метра. Но достиженията не го главозамаяха.

РОБЕР МАРШАН

Не знам какво следва. Знаете ли, на човек му трябват девет месеца, с цел да пристигна на този свят и единствено 30 секунди, с цел да си отиде.

Дали Робер е изгубил спортния си дух? Едва ли, считат приятелите му. Вероятно крои нов проект по какъв начин да са надсмее над живота. И най- евентуално велосипедът отново ще бъде част от идното прекарване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР