Решенията за отваряне на границите трябва да се базират на

...
Решенията за отваряне на границите трябва да се базират на
Коментари Харесай

Париж се обяви против отварянето на границите на Шенген

Решенията за отваряне на границите би трябвало да се базират на данни за епидемиологичната конюнктура в граничните страни. Засега е рано за тази стъпка, разгласи в ефира на телевизия BFMTV министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер.
Той съобщи, че мнението му съответствува с това на президента Макрон, който счита, че в средносрочна вероятност границите на страните от Шенгенското пространство на общоевропейско равнище би трябвало да останат затворени.
Според Кастанер, „ всички свързани с границите процедури би трябвало да са подплатени с информация за епидемиологичната конюнктура в прилежащите страни “.
Подобна позиция изрази преди дни и еврокомисарят по вътрешна търговия Тиери Бретон - Границите би трябвало да се отворят координирано, сподели той. Предстои среща на
„ Трябва да запазим контрола сред Франция, Германия, Белгия, Италия, Испания и нашите прилежащи страни. Но би трябвало да вземем поради и хората, които живеят в една страна, а работят в друга “,подчерта вътрешният министър на Франция в изявлението.
Той счита, че да се напуща територията на страните от Шенген до лятото ще бъде комплицирано.
След оповестяването на пандемията от ковид на 11 март, в средата на месеца страните от Шенгенската зона съгласуваха възбрана за „ незадължителни пътувания “ на жители на трети страни в Европейски Съюз за 30 дни. Ограничено беше и напредването вътре в европейското пространство.
Съгласно рекомендациите на Европейската комисия, граничните чиновници не би трябвало да позволяват на територията на Шенгенската зона жители със признаци на COVID-19 или такива, които нямат признаци, само че са били подложени на риск от заразяване.
По-късно Европейска комисия предложи краткотрайните ограничавания за незадължителните пътувания да бъдат продължени до 15 май. Очаква се решенията за вероятно последващо удължение и отпадане на ограниченията да бъдат взети в съгласие сред шенгенските страни и асоциираните страни.
Френският президент Еманюел Макрон не изключи вероятността границите на Шенгенското пространство да останат затворени до септември.
Преди месец от Европейска комисия показаха изискванията, при които да се отстрани карантината в страните - членки
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР