Решенията за Аспаруховия мост трябва да се взимат сега. Това

...
Решенията за Аспаруховия мост трябва да се взимат сега. Това
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Решенията за Аспаруховия мост трябва да се взимат сега

Решенията за Аспаруховия мост би трябвало да се взимат в този момент. Това съобщи националният представител от „ Възраждане “ инж. Коста Стоянов, който посети оборудването дружно с двама от експертите, които са взели участие в проектирането и градежа на моста – инж. Иван Пецински – архитект, и инж. Добри Добрев.

„ Аспаруховият мост във Варна е един от най-важните и стратегически обекти освен за региона, само че за цяла Североизточна България. Важно е да се означи, че мостът е със смесена благосъстоятелност – държавна и общинска. Всичко, което е в двете пътни платна, е държавна благосъстоятелност, а всичко останало – тротоарните конзоли, пешеходните парапети, контактната мрежа на тролейбусите, осветлението, панорамни площадки и така нататък, е общинска благосъстоятелност. Тук идва моментът да се каже, че общината също има огромно касателство по отношение на положението, поддръжката и ремонтната активност по моста. Говорейки за ремонт е значимо да се означи, че последният огромен ремонт на Аспарухов мост е бил осъществен преди повече от 25 години “, изясни инж. Коста Стоянов.

Проектантът на моста инж. Иван Пецински съобщи, че мостът е кадърен за употреба, само че ремонтът е наложителен.

„ Най-голямо внимание би трябвало да се обърне на стълбовете, които се нуждаят от саниращи действия “, изясни специалистът.

Инж. Добри Добрев уточни, че до момента по моста се е поддържала единствено пътната част, само че е време да се обърне внимание и на положението на структурата.

„ Има места, на които арматурата няма покритие, а на други места покритието е едвам няколко сантиметра. И в случай че след време не се санират тези колони – ще замязят на рибя кост “, безапелационен бе инж. Добрев.

Инж. Коста Стоянов добави, че това, което може да се каже с решителност е фактът, че Аспаруховия мост се нуждае от ремонт, освен това в най-кратки периоди.

„ Ако желаеме Варна да бъде съвременен и проспериращ град – ние имаме потребност от ново ръководство, което ще дава отговор на ползите на локалните поданици. Същевременно обаче, ние имаме потребност да се употребяваме от опита на хора, каквито са инж. Пецински и инж. Добрев. И защото те имат да ни описват още доста забавни неща по отношение на Аспаруховия мост – идната седмица очаквайте конференция “, сподели в умозаключение инж. Стоянов
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР