Решенията на ТЕЛК отново се бавят с месеци, сигнализират пациенти.

...
Решенията на ТЕЛК отново се бавят с месеци, сигнализират пациенти.
Коментари Харесай

Отново проблеми с ТЕЛК: Решенията се бавят с месеци

Решенията на ТЕЛК още веднъж се бавят с месеци , алармират пациенти. Заради тромавите процедури хората с увреждания губят обществени помощи и прекъсват лекуването си.

55-годишната Сидерка Петрова разчита на пенсията по болест от 3 години. От шест месеца обаче е без приходи, тъй като новото решение на ТЕЛК се бави.

Без да има смяна на положението му комисията вписва главното му заболяване като съпътстващо

Когато пита за какво се случва това, отговорът от експертната комисия е един и същи – „ не е гледано досието, тъй като чакаме да се съберат повече хора за ортопед ”

Жената с тежка форма на затлъстяване и голям брой съпътстващи болести. Досега е била с 50% ТЕЛК.

Лекарства не пие от април, тъй като няма по какъв начин да си ги купи . Заради забавянето на ТЕЛКА-а губи правото и на помощи за отопление. А персонален помощник не ѝ се поставя.

Жената поискала да разбере дали са подготвени документите за ТЕЛК, само че отнесла хули

bTV също попита за какво се бавят решенията, само че от ТЕЛК – Велико Търново ни отпратиха без отговор. Все отново след намесата на екипа ни оттова увериха, че до 20 ноември Сидерка Петрова ще получи експертно решение.

Ръководството на болничното заведение, към която са експертните комисии, реагира на сигнала ни с инспекция, след която последва и отговор. Забавянето се дължало на „ извънредно тежката заетост и неналичието на експерти ”.

Близките ѝ настояват, че от комисията са поискали тя да се яви на място

За забавяния на телковите решения алармира и омбудсманът Дияна Ковачева . Жалбите до нея от хора с увреждания са многочислени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР