Решенията на различни съдилища от 6 години насам са категорични,

...
Решенията на различни съдилища от 6 години насам са категорични,
Коментари Харесай

Samsung ще трябва да плати на Apple 540 млн. долара заради нарушени патенти

Решенията на разнообразни съдилища от 6 години насам са безапелационни, че Samsung фактически е нарушил патентите на Apple за дизайн, само че размерът на компенсацията беше неведнъж оспорван

© Tatyana Makeyeva Още по тематиката
Все по-краткият живот на смарт телефоните

Големите компании пускат хитови телефони на все по-малки шпации от време, като в същото време цената на устройствата пораства
25 май 2018
Говори ми мъдро

Глобалните продажби на смарт високоговорители се усилват с над 30% на година и са все по-достъпни и работещи в България
25 май 2018
Sony ще купи мажоритарен дял от EMI Music за 2.3 милиарда $

Това ще утвърди позицията на Sony като най-големия музикален издател измежду взрива на стрийминг услугите
22 май 2018
Борсовият дебют на Xiaomi може да вкара създателя й в топ 30 на милиардерите по света

При сполучливо листване на китайския смарт телефон производител оценката му може да стигне 100 милиарда $, а благосъстоянието на Лей Юн – 28.3 милиарда $
14 май 2018
Apple ще заплати най-малко 100 милиарда $ на акционерите

Това би понижило напрежението измежду вложителите поради ниските продажби на най-новия iPhone X
1 май 2018 Върховният съд на Съединени американски щати реши, че Samsung би трябвало да изплати на Apple 539 млн. $ поради нарушени патенти в дизайна на iPhone, които корейската компания употребява за своите телефони. Технологичните колоси водят правосъдна борба от 7 години, оповестява Deutshce Welle.

Причината

Докато печелившата от делото Apple настояваше за по-висока сума с аргумента, че дизайнът на iPhone е напълно заимствуван, Samsung се аргументира, че единствено някои сходни детайли, които имат и двете известни марки, могат да бъдат сложени под въпрос. Съдът реши, че са копирани 3 патента: черният екран, заоблената рамка и характерните цветни икони на iPhone.

Спорът

От 7 години Apple се пробва да осъди Samsung поради нелегално прекопирване на дизайна на телефоните iPhone. Сумата, която корейската компания трябваше да заплати, обаче беше неведнъж оспорвана. Apple в началото завоюва дело в съда за обезщетение от 1 милиарда $, само че Samsung апелира.

Аргументи

Сега съдиите одобряват, че южнокорейската компания е направила нарушавания на патентите. Apple приема решението за заслужено, тъй като съгласно тях " това не е бил просто въпрос за пари ", защото доста държи на дизайна на телефоните си, за който " неуморно работят чиновниците ".

От своя страна от Samsung обявиха, че са съгласни, че би трябвало да изплатят избрана сума, само че не са на мнението, че тя би трябвало да е за дизайна на целия телефон, а единствено за съставни елементи от устройството, по тази причина смятат, че решението на съда не е заслужено.

Безкраен развой

Решенията на разнообразни съдилища от 6 години насам са безапелационни, че Samsung фактически е нарушил патентите на Apple за дизайн, само че размерът на компенсацията беше неведнъж оспорван, по тази причина и делото стигна до Върховния съд на Съединени американски щати. Случаят е един от най-сложните за нарушение на патенти, които са водени до момента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР