Решенията на Кирил Петков като министър на икономиката са стабилни.

...
Решенията на Кирил Петков като министър на икономиката са стабилни.
Коментари Харесай

Стоилов: Министерските решения на Петков са атакуеми само политически

Решенията на Кирил Петков като министър на стопанската система са постоянни. Това съобщи правосъдният министър Янаки Стоилов. По думите както актовете на Петков, по този начин и тези на предходното служебно държавно управление, могат да се нападат единствено по политически, само че не и по юридически аргументи.

След като Конституционният съд (КС) разгласи за противоконституционен указът на Румен Радев поради канадското поданство на Петков, от Вътрешна македонска революционна организация обявиха, че ще апелират всички негови актове като министър пред Върховния административен съд. Те споделиха, че постановеното от Конституционен съд слага под въпрос и всички актове на служебното държавно управление, признати с присъединяване на Петков.

Според Стоилов президентът не е можел да направи инспекция за поданството на Петков.

" Не мисля, че при съставянето на държавно управление, било то постоянно или служебно, органът, който прави тази активност, разполага с действителна опция за малко време да направи такива информации. Едно лице даже и да счита, че работи добросъвестно, когато знае, че има такива условия, съгласно мен е редно да сложи въпроса дали това не би провокирало въпрос, тъй че органът, който взема решението, издава акта, да може да направи преценка и тогава, в случай че желае да направи спомагателни информации, и по този метод да не се оказва подложен в една обстановка да бъдат атакувани тези решения ", съобщи Стоилов.

Междувременно Движение за права и свободи,, употребява решението на съда, с цел да нападне президента Румен Радев.

" Както и на онази среща, когато той сподели, че авансово е знаел по какъв начин това момче има и друго поданство с изключение на българското и умишлено е нарушил Конституцията, по този начин през днешния ден декларира, че Конституция била неправилна. И отново е претендент за втори мандат. Това е голямо, голямо оттегляне от демокрацията и демократичните правила и полезности в България и в Европа ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е претендент и за народен представител, и за президент.

По думите му " тези хора мъчно могат да дефинират понятието народна власт ".

" След 30 години виждаме институцията президент умишлено да нарушава Конституцията, да привиква министри, на които да дава инструкции в нарушаване на Конституцията държавните органи да репресират български жители и да нарушават законите на страната. Цял мандат се оплаква, че нямал пълномощия? Защо се кандидатираш тогава? Тя, Конституцията е същата. За да нарушаваш още веднъж Конституцията и законите на страната ли ", сподели още Карадайъ.

Той продължи нападките против Радев обяснявайки, че е тъпо когато някой " инцидентно попаднал в политиката стартира предизборната си акция с разделяне и опълчване ".

По думите на Карадайъ в Брюксел " приказват по какъв начин двама генерали си мерят пагоните в България " и това води до рецесия на държавността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР