Решенията на ЕС за санкции срещу Анкара заради турските сондажи

...
Решенията на ЕС за санкции срещу Анкара заради турските сондажи
Коментари Харесай

Турция продължава сондажите край Кипър въпреки санкциите на ЕС


Решенията на Европейски Съюз за наказания против Анкара поради турските сондажи край Кипър няма да обиден решимостта ѝ да продължи с енергийните действия в района,. Това разгласи турското министерство на външните работи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството обръща внимание в изказването си, че Европейският съюз не загатва нищо за кипърските турци в своите решения, взети през вчерашния ден, което съгласно ведомството " демонстрира какъв брой привързан и преднамерен е Европейски Съюз по тематиката за Кипър ".

Външните министри на страните в Европейски Съюз постановиха първични наказания против Турция поради нейните сондажи за газ във водите на изключителната икономическа зона на Кипър, съобщи АП.

В декларация, призната в понеделник вечерта, министрите обявиха, че в светлината на " продължаващите и нови противозаконни сондажни действия " на Турция, те прекъсват договарянията за съглашение за въздушния превоз и ще приканят Европейската капиталова банка да преразгледа отпущането на заеми на Турция. Освен това Европейски Съюз понижава с близо 150 милиона евро европейската помощ, планувана за Турция през 2020 година

Министрите предизвестиха, че Европейската комисия работи по подготовка на спомагателни целеви наказателни ограничения против Турция, която стартира договаряния за присъединение към Европейски Съюз през 2005 година

Два турски кораба, ескортирани от военни кораби, правят сондажи край етнически разделения Кипър, припомня АП. Европейски Съюз по-рано съобщи, че сондажите нарушават суверенитета на Кипър и интернационалните закони.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушглуо съобщи, че не счита за належащо решението на Европейски Съюз за налагане на наказания на Турция поради сондажите край Кипър " да се взима доста съществено ", съобщи турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите на турския министър казусът е в това, че не са обезпечени правата на кипърския турски народ в региона край Кипър. " В най-скоро време ще изпратим и четвърти транспортен съд в Източното Средиземноморие ", съобщи още той. По думите на турския министър казусът е в това, че не са обезпечени правата на кипърския турски народ в региона край Кипър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР