Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да

...
Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да
Коментари Харесай

Сериозни грешки на БАБХ видя бившият земеделски министър Мирослав Найденов

Решенията на шефа на Агенцията по храните не могат да бъдат еднолични . Това съобщи някогашният аграрни министър Мирослав Найденов пред bTV.

Думите му са във връзка създалото се напрежение при евтаназирането на овци и кози в Ямболско и Бургаско поради установените случаи на чума по дребните преживни животни.

Найденов дефинира обстановката с думите " тежък информационен и учредителен проблем ".

 Порожанов да извади по какъв начин е работила компартията в случаи на сходна болест
Порожанов да извади по какъв начин е работила компартията в случаи на сходна болест

Бързо плащайте - не знам какъв брой е по-високо от пазарната цена, само че убедете хората, прикани Борисов

" Когато стана това събитие, шефът на Агенцията по храните трябваше да задейства член 127 от ветеринарния закон, който гласи, че има Централен епизоотичен съвет към Министерски съвет. Този съвет не е събран и той сложи в извънредно тежка обстановка министър-председателя - той да назначава действен щаб, т.е. трансферира отговорността към него. Доколкото познавам министър-председателя, тъй като в действителност неговите дейности са най-адекватни в обстановката, той свърши това, което трябваше да свърши Агенцията по храните. И тъй като това, доколкото го познавам, няма да бъде минато току по този начин, чакам той да изиска оставката на шефа на Агенцията по храните. Просто това не е работа на министър-председателя ", съобщи още Найденов.

По думите на някогашния аграрни министър в случай че се одобри, че става въпрос в действителност за чума, това значи, че има проблем с дейностите на Агенцията по храните, чиито ветеринари към този момент са се изнесли от обитаемоте места , което е извънредно рисково.

Според Найденов рискът сега на тези места е голям.

 Българска социалистическа партия желае оставки поради рецесията с чумата
Българска социалистическа партия желае оставки поради рецесията с чумата

Лидерът на Българска социалистическа партия предизвести, че има заплаха от гражданско непокорство

Бившият министър прикани първо да се стартира с необятна осведомителна акция , с цел да може хората да се срещнат с това, което се случва, а не да се пускат ветеринари без да се изяснява на животновъдите какво се случва. По думите му той не утвърждава и влизането на ветеринарите при животновъдите с полиция.

" Евтаназията е ужасно неприятно нещо. Това е последният излаз и никой от ветеринарните лекари не е квалифициран да извърши няколко хиляди евтаназии. Така че те ги слагат в извънредно тежка обстановка. Това не се прави по този начин - пускат ги, не изясняват на хората защо, насреща е обикновено да има опозиция, обикновено е да има митинги ", безапелационен е Найденов.

 Симеонов: Спасихме чумата, през Средновековието за това са убивали хора
Симеонов: Спасихме чумата, през Средновековието за това са убивали хора

Променя се системата за неработоспособност

Той напомни и че по време на неговото управление на ведомството имаше тежка болест от шарп . Тогава обаче не е имало такава опозиция и когато от министерството потърсили европейските институции за подпомагане в лицето на " САНТЕ ", те е трябвало да дойдат авансово и да начертаят ограниченията дружно.

 5 огнища на чума доказани от лаборатории у нас и във Франция
5 огнища на чума доказани от лаборатории у нас и във Франция

Чумата е изключително рисково заболяване, което се употребява като биологично оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР