Решенията на Борисов са безотговорно и несериозно отношение към иначе

...
Решенията на Борисов са безотговорно и несериозно отношение към иначе
Коментари Харесай

Нова Конституция не следва да бъде последно издихание на модела ``Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой`` |

" Решенията " на Борисов са безконтролно и несериозно отношение към другояче значимия и сложен спор за конституционни промени. Темата за нова българска Конституция не може да бъде дъвка за уплашени политикани в усложнение. Отговорът на институционалната, здравна и социално-икономическа рецесия не може да бъде даден в под паника опити за оцеляване - написа евродепутатът Радан Кънев във връзка днешното .

Той разгласи, че предлага привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията, понижаване на броя на депутатите на половина и други

Аргументите на Кънев са:

" 1) Велико народно събрание се привиква на база на план за Конституция, направен и утвърден от постоянното Народно събрание. Не можем да приемем за съществено Данаил Кирилов да изготви парламентарен план , а 44 Народно събрание, което единомислещо избра настоящия Висш съдебен съвет и одобри десетки законопроекти, които циментират статуквото, да го утвърди.

2) Нова българска Конституция би трябвало да отразява преди всичко новия консенсус в обществото и на второ, само че не по значимост - гения и усилието на най-хубавите български адвокати. Партия ГЕРБ и 44-то Народно събрание са изцяло негодни да покрият и двата критерия.

3) Обществото ни - както самият Борисов нееднократно вярно означи - има незабавни и неотложни задания, свързани с пресрещането на здравната рецесия, превъзмогването на икономическта меланхолия, стратегическото вложение на средствата по NextGenerationEU и Зелената договорка и съответните дълбоки промени в енергетиката, земеделието, промишлеността, образованието, опазването на здравето, околната среда.

4) Нова Конституция следва да отразява и закрепва достиженията на към този момент осъществена социална и икономическа рационализация, а не да бъде последно издихание на политическия модел " Бай Ганьо-Бай Тошо-Бай Кой " . Тя би трябвало да бъде дело на сполучливо ново потомство, а не на провалени ченгета.

5) Най-сетне - явно е, че в обществото има напълно нови настроения и разположение на силите в политиката. Абсурдно е досегашното, изчерпано болшинство да остави в завещание следващото юридическо недоносче .

В умозаключение: Нека изобщо не се хващаме на тази въдица. Борисов не предлага публични промени, камо ли " рестарт ", а следващи селски тарикатлъци. Е, този път се надявам, че няма да минат. "

По мотив оповестения " рестарт " от премиера, включващ конституционни промени, някои допуснаха, че точно правосъдният министър Данаил Кирилов ще бъде претрупан с правенето им, а това даде мотив за смешки като тази:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР