3 важни причини да заключите курса на CD днес

...
Решенията, които вземате за това къде да инвестирате трудно спечелените
Коментари Харесай

Решенията, които вземате за това къде да инвестирате трудно спечелените си пари, могат значително да повлияят на вашата финансова сигурност и бъдещи цели. Например може да бъде хазарт да инвестирате в акции на бурен фондов пазар. Бихте могли да спечелите много, ако моментът е подходящ. Но ако не е, може да загубите много повече, отколкото сте очаквали.

Една добра инвестиционна опция, която често минава под радара, е сертификатът за депозит (CD). За разлика от много други видове инвестиции, компактдисковете са безопасна инвестиция и предлагат набор от други уникални предимства за инвеститорите и спестителите, особено сега.

Ако търсите правилната инвестиция или средство за спестяване, има много причини, поради които CD може да има смисъл. Но е важно да не чакате да инвестирате в такъв; има няколко добри причини да предприемете стъпки, за да заключите CD днес.

Разгледайте тарифите и условията за CD, които можете да получите днес тук.

3 важни причини да заключите CD CD тарифа днес

Ако обмисляте да вложите парите си в CD сметка, ето няколко важни причини да заключите CD тарифа веднага.

CD тарифите са изключителни високо в момента 

Времето може да бъде от решаващо значение, когато става въпрос да се възползвате максимално от спестяванията си. И моментът е страхотен за компактдискове в момента, защото лихвите са забележително високи поради многобройните повишения на лихвите от Фед през последната година.

Като заключите висока скорост на CD днес, вие имате уникална възможност да си осигурите щедра възвръщаемост на вашата инвестиция. Много компактдискове се предлагат с фиксирани APY от 5% или по-високи в момента, така че е разумно време да заключите процент.

Не само дългосрочните компактдискове предлагат тези високи цени. Много краткосрочни компактдискове предлагат лихви, които са еднакво високи — ако не и по-високи — което ви позволява да изберете дължината на компактдиска, която работи най-добре за вашите финанси, без да жертвате високия си лихвен процент.

Научете повече за това как един компактдиск може да има смисъл за вашите пари точно сега.

Ще заключите една и съща лихва за целия срок

Една от най-привлекателните характеристики на CD е неговият фиксиран лихвен процент, който остава същият през целия период на инвестицията на CD. Тази предвидимост е ценен актив, особено във времена на икономическа несигурност.

С CD с фиксиран лихвен процент вие предпазвате парите си от потенциалните недостатъци на колебанията на лихвените проценти, които могат да засегнат други видове инвестиции. Дори ако по-широките лихвени проценти на пазара паднат, вашият процент на CD остава непроменен, като продължава да увеличава вашите спестявания с договорения процент.

Тази стабилност може да ви помогне да планирате финансите си с увереност, като знаете точно колко ще донесе вашата инвестиция в края на срока.

Цените на CD могат да паднат в бъдеще

Въпреки че текущите тарифи за CD може да изглеждат изключително привлекателни, не е гарантирано, че ще останат на тези нива за неопределено време. Икономическите условия, политиките на централната банка и глобалните събития могат да повлияят на лихвените проценти. И някои експерти казват, че цените на CD може да са достигнали своя връх - или е вероятно да го достигнат в близко бъдеще. Така че е важно да разберете, че предлаганите днес високи ставки може да не са налични в бъдеще.

Като заключите CD ставка днес, вие по същество предпазвате бъдещите си приходи от риска от намаляване на ставките . Дори лек спад на лихвите може значително да повлияе на потенциалната възвръщаемост на вашите инвестиции. Но ако заключите най-висок процент сега, вие гарантирате, че няма да пропуснете възможността да си осигурите изгоден процент за вашите спестявания.

Долната линия

Улавянето на възможности за максимизиране на вашите спестявания е от решаващо значение за цялостния ви финансов план. И в момента процентите на CD предлагат забележителна възможност да осигурите висока възвращаемост на вашите инвестиции, осигурявайки безопасен и предвидим път за растеж.

Като заключите курс на CD днес, можете да се възползвате от изгодните тарифи, да си осигурите фиксирана възвръщаемост за целия срок и да се предпазите от потенциалния риск от бъдещи спадове на лихвите – три големи предимства, независимо дали сте опитен инвеститор или тепърва започвате да изграждате финансовата си основа.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР