Решенията, базирани на подобрена реалност, бързо се превръщат в основна

...
Решенията, базирани на подобрена реалност, бързо се превръщат в основна
Коментари Харесай

Технологиите, които ще трансформират ежедневието ни през 2021 г.


Решенията, основани на усъвършенствана действителност, бързо се трансформират в съществена технология
(снимка: CC0 Public Domain)

Светът е изправен пред композиция от провокации на всички равнища и във всички равнини. Разнопосочните ветрове принуждават фирмите от всички промишлености и браншове да ускорят своята цифрова промяна, с цел да оцелеят и да продължат да се конкурират.

Има 36 технологии, които ще трансформират всекидневието ни и за които би трябвало да знаем, отбелязва изследователската компания в нов собствен отчет. Тези технологии бележат посоката, в която ще се движи цифровата промяна.

„ Избрахме всред многото милиони точки от данни, които ABI Research основава всяка година, да се съсредоточим върху някои трендове, които ще имат значение през идната година. Аспекти като TinyML Learning (TinyML), частните клетъчни мрежи, OpenRAN, блокчейн, интелигентните индустриални платформи и даже свързани крави ни сочат по какъв начин софтуерният прогрес разрешава на нашия физически свят да бъде по-добре обвързван, по-добре ръководен и по-ефективен ”, изяснява Стюарт Карлоу, основен откривател в ABI Research.

Някои от трендовете, подчертани от откривателите, обгръщат:

5G устройства, смарт телефони и носими устройства

Продажбите на ще набъбнат експоненциално. Те ще доближат 1,15 милиарда бройки до 2025 година, заемайки над 70% от общите продажби на смарт телефони. С това сегментът се трансформира в най-ускорено разрастващата се технология, стартирана в миналото. „ Продажбите на 5G смарт телефони ще се усилват по-интензивно спрямо 4G. Що се касае до растежа при стартирането, 5G ще надмине технологията-предшественик по съвсем всеки индикатор, в това число брой на мобилните устройства, клиенти и мрежи ”, предвижда шефът на проучването Дейвид Маккуин.

Подобрена и виртуална действителност

Очаква се пейзажът при медиите и развлеченията на база да се развие динамично през идващите години. Като размер на пазара той ще нарасне от 732 милиона $ през 2020 година до 18 милиарда $ през 2025 година Докато в началото цената на тази технология се виждаше по-скоро в индустриалните приложения, в този момент точно потребителските прекарвания ще движат развиването на този сегмент от пазара, изяснява шефът по проучванията в ABI – Ерик Аббруцезе.

Блокчейн и сродни технологии

Те ще доближат евентуална пазарна стойност от 7,5 милиарда $ до 2025 година „ Потиснатият интерес и нарасналата податливост към риск свиха опциите за генериране на доходи. Последните са намалели с 35% на годишна база сред 2018 и 2019 година Тенденцията продължава през 2020 година Не се чака пазарът да се изкачи назад до равнищата от 2018 година – най-малко не и по-рано пот 2022-2023 година ”, предвижда шефът по проучванията Микела Ментинг.

Индустриални, колаборативни и търговски роботи

Чрез усъвършенствания в датчиците, логаритмите и обработката самостоятелните мобилни роботи (AMR) стават все по-популярни. „ Стават толкоз известни, че до 2025 година AMR ще надвишат общите доходи от автоматизираните управляеми транспортни средства (AGV) – 35 266 млн. $ против 30 452 млн. $ ”, предвижда старшият анализатор Риан Уитън.

Промишленост и произвеждане

Прогнозира се броят на връзките в тази сфера да нарасне от 1,4 милиона през 2019 година до 20,9 милиона през 2025 година (при междинен годишен ритъм на напредък 57%). „ Бързият напредък на връзките разкрива, че решенията, основани на усъвършенствана действителност, бързо се трансформират в съществена технология ”, споделя основният анализатор Майкъл Ларнър.

M2M, IoT и IoE

До 2026 година броят на цифрово обвързваните крави ще доближи 60 милиона в международен мащаб, споделят от ABI. Това значи, че животновъдите ще могат да имат по-голяма видимост над активността и здравето на говедата.

„ 2020 година беше повратна точка за няколко вертикали. Но в годината, в която по-голямата част от света беше блокирана заради пандемията, селскостопанският пазар видя голяма потребност да създава повече храни. дават опция на фермерите и животновъдите да следят отдалечено своя добитък, както и други типове култури ”, изяснява анализаторът от изследователската компания Хариет Сумнал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР