Решението за въвеждане на забранена за полети зона над Украйна,

...
Решението за въвеждане на забранена за полети зона над Украйна,
Коментари Харесай

Ген. Грациано прехвърля отговорността за затваряне небето над Украйна от НАТО на ООН

Решението за въвеждане на неразрешена за полети зона над Украйна, за каквато упорства президентът Володимир Зеленски, може да бъде взето само от Организация на обединените нации. Това съобщи в изявление за италианския вестник „ Corriere della serа” ръководителят на Военния комитет на Европейски Съюз ген. Клаудио Грациано. В противоположен случай „ това би било боен акт против Руската федерация”, изясни той.

Грациано посочи, че актуалната обстановка е предиздвикала Европейски Съюз и неговите страни членки да осъзнаят нуждата от подсилване на личната си защита посредством усъвършенстване на военните разноски.

На фона на съветската военна инвазия в Украйна, в телевизионно послание онлайн, президентът Володиимир Зеленски за следващ път прикани НАТО да вкара неразрешена за полети зона над страната му.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: „ Ако не пандизите нашето небе, тогава е единствено въпрос на време съветските ракети да ударят вашата територия, на територията на НАТО, върху къщи и жители на Алианса “.

В отговор на това искане ръководителите на няколко държави-членки на НАТО, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, се опълчиха на сходна стъпка.

На собствен ред съветският президент Владимир Путин акцентира сериозността на следствията при положение на опити за определяне на неразрешена за полети зона над Украйна и предизвести, че Русия ще преглежда всевъзможни опити на други страни да затворят украинското небе, като присъединяване във военни дейности, което ще има пагубни последствия за целия свят.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани Запада да достави оръжия на Украйна и да наложи още наказания против Русия, с цел да предотврати въвличането на други страни в един по-голям спор. Украйна неведнъж призоваваше съдружниците си да оказват помощ повече за съпротивата й против съветската инвазия, която стартира на 24 февруари. Някои западни държавни управления обаче се опасяват, че сходни дейности биха вкарали други страни, в това число и членки на НАТО, във войната.

В отговор на разширението на съветската атака Съединени американски щати обявиха, че ще засилят икономическия напън върху Москва и предизвестиха Китай да не оказва помощ на руснаците да избегнат западните наказания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР