Решението за увеличаване със сто процента на внасяните от Сърбия

...
Решението за увеличаване със сто процента на внасяните от Сърбия
Коментари Харесай

Харадинай забрани вноса на стоки, на които не пише, че са предназначени за Косово

Решението за увеличение със 100 % на внасяните от Сърбия артикули, взето през днешния ден от държавното управление в Прищина, влиза в действие неотложно, а институциите са задължени да го ползват, съобщи косовският министър председател Рамуш Харадинай, представен от Танюг.

Решението е взето в резултат на " акцията, която Сърбия води по отношение на държавната благосъстоятелност на Косово и която съставлява спънка за участието на Косово в интернационалните организации ", оповестява косовският " Газета експрес ".

Премиерът Харадинай написа във Facebook, че държавното управление е решило да спре вноса на всички артикули, в чиято документи не написа, че са предопределени за Република Косово, добавя организация МИА.

Реакцията на косовското държавно управление идва след вчерашната обсада от страна на Белград на приемането на Косово в Интерпол, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението да се спре вносът на артикули, на които не написа, че са предопределени за Република Косово, е реакция на информации в косовските медии от последните дни, че в страната влизат артикули, на които написа " Вносител за Косово и Метохия ", което е името, употребявано в конституцията на Сърбия и което е недопустимо за косовските албанци, добавя МИА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР