Решението за това дали българското правителство ще подкрепи кандидатурата на

...
Решението за това дали българското правителство ще подкрепи кандидатурата на
Коментари Харесай

Борисов възложил на Данаил Кирилов да реши ще подкрепим ли Кьовеши

Решението за това дали българското държавно управление ще поддържа кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски основен прокурор ще бъде взето от правосъдния министър Данаил Кирилов. Това излиза наяве от отговор на премиера Бойко Борисов към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по тематиката. Тя насочва запитване към министър-председателя по каква процедура ще бъдат излъчени делегираните за България прокурори в Европейската прокутарура и кого ще поддържа България за основен европейски прокурор. Отговорът на Борисов гласи, че това е в пълномощията на отрасловия министър - т.е. министъра на правораздаването Данаил Кирилов.
Представям ви публична информация за избора на Лаура Кьовеши за основен европейски прокурор. От мое запитване в Народното събрание до премиера Борисов се вижда, че той няма позиция. Решението - дали България да я поддържа, не било в неговите пълномощия. Вижте на чии нежни плещи министър председателят трансферира отговорността, написа Корнелия Нинова във Facebook и дава клише от въпроса си и отговора на премиера.
Припомняме, че преди два дни министър председателят Бойко Борисов разгласи пред публицисти, че страната ни ще поддържа Лаура Кьовеши. Изказването му пристигна, откакто стана ясно, че румънката е единственият оставал претендент за поста.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР