Решението за свалянето на ДДС за ресторантите на 9% е

...
Решението за свалянето на ДДС за ресторантите на 9% е
Коментари Харесай

Александър Томов: Решението за свалянето на ДДС за ресторантите е грешно от А до Я

Решението за свалянето на Данък добавена стойност за заведенията за хранене на 9% е неверно, не е мъдро и професионално направено. Ресторантьорите можеха да бъдат обезщетени, само че не по този метод, Данък добавена стойност се заплаща от крайния консуматор и не виждам по какъв начин ще получат повече пари от тази история.

По-умното решение беше безплатна помощ от бюджета. Сега всички ще кажат – за какво за тях може да се понижава Данък добавена стойност, а за нас не може, и ще са прави, съобщи икономистът. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ икономистът и някогашен президент на ЦСКА проф. Александър Томов.

Създава се и заплаха за така наречен данъчни дупки. Когато даваш понижаване, могат да се създадат доста нарушавания. Това ще докара до непропорционално понижаване на приходите в бюджета. Решението е неверно от А до Я. С налозите не би трябвало да се вършат промени " на парче ", страната ни се нуждае от сложна данъчна промяна. Имаме потребност да приспособяваме нашата данъчна система към европейската - у нас главните налози се заплащат от бедните хора, а не от корпорациите, както е на Запад. Плоският налог би трябвало да изчезне, богатите хора би трябвало да заплащат повече. Трябва да се създадат много промени и в заплащанията на акцизи, сподели още проф. Томов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР