Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на

...
Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на
Коментари Харесай

Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген

Решението за присъединението ни към Шенген ще бъде взето на 8 декември, а България има всички шансове да реализира резултат - да се признае правото на страната ни да бъде в Шенгенското пространство.

Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният правосъден министър Крум Зарков. Той добави, че през последните месеци страната ни е съумяла да притегли поддръжката по въпроса от страна на евроинституциите на най-високо равнище. Извършени са и няколко инспекции на границата ни - всички със заключението, че изпълняваме условията за Шенген.

Според евродепутата страната ни няма директна граница с Австрия, с цел да могат изказванията й за мигрантския поток там да бъдат основателни.

„ За мен е значимо да се употребяват всички канали да дипломация и договаряния от България. Може би е редно да напомним на Швеция, че ние бяхме една от първите страни, които ратифицираха в Народното събрание тяхната кандидатура за участие в НАТО “, разяснява Пенкова.

" Боя се, че и този опит на страната ни да влезе в Шенген е жертван. Повече от месец беше ясно, че в случай че Холандия в тази обстановка има съдружник за налагането на несъгласие, несъгласие ще бъде наложено. Включването на Швеция не беше кой знае каква изненада, само че това на Австрия към този момент е по-голяма изненада и е доста противен знак. Очертава се една относително мощна коалиция, която да наложи това несъгласие, и нашите страни би трябвало да си създадат доста съществени заключения за степента, в която са положени сполучливи дипломатически старания ", разяснява Радан Кънев в студиото на Дарик.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР