Решението за преминаването на пътя до морската ивица в парк

...
Решението за преминаването на пътя до морската ивица в парк
Коментари Харесай

Решението за преминаването на пътя до морската ивица в парк „Росенец" в частни ръце е незаконосъобразно

Решението за прекосяването на пътя до морската линия в парк „ Росенец " в частни ръце е незаконосъобразно. Това сподели в ефира на БТВ „ Тази заран " общинският консултант от Бургас Константин Бачийски. Той описа по какъв начин се е провело гласуването по този въпрос в бургаския общински съвет. По думите му в докладната са липсвали доказателства за обществената нужда от променянето на общинския статут на парцела. Според Бачийски в процедурата по гласоподаване също са били позволени нарушавания.

Докладната бележка не събра нужните гласове, само че беше взета пауза от към 15-на минути, в която управлението на Община Бургас в лицето на господин Николов наобиколи съветниците и не знам по какъв начин за 15 минути огромна част от тях си трансформираха мнението, макар че повече от 2 часа спорихме по тази докладна бележка. Тя беше вкарана в последния миг като изключителна. В Община Бургас има трайно одобрена процедура, когато има някакви решения, които не срещат социална поддръжка, нормално се замаскират като се поставят с нещо хубаво и нещата се поставят сред редовете, разяснява общинският консултант.

По тематиката от морския град се включи и някогашният регионален шеф Константин Гребенаров. Той описа, че през 2012 година - още преди построяването на „ летния сарай ", той самият е върнал решение на общинския съвет, съгласно което се затваря пътя към общинската земя, в тази ситуация линията на „ Росенец ". Тогава просто юристите от държавни парцели на регионална администрация си свършиха ужасно работата. Това е единственият път, по който се стига до бреговата линия до морето, което е извънредно държавна благосъстоятелност. По принцип път не би трябвало да се затваря, изключително общински път. Не би трябвало да има преграда - това го споделям, разяснява Гребенаров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР