Решението за позволяване на достъп до техническата документация за строителството

...
Решението за позволяване на достъп до техническата документация за строителството
Коментари Харесай

Георги Свиленски: АПИ забави достъпа до информация с шест месеца

Решението за позволяване на достъп до техническата документи за строителството на автомагистралите "Хемус ", "Струма ", "Тракия ", "Марица ", пътя Видин-Монтана и Околовръстния път за София беше забавено с шест месеца. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Георги Свиленски. Той посочи, че информацията е нужна на Българска социалистическа партия, с цел да бъде съпоставена с резултатите от разбора на асфалта, който трябваше да бъде осъществен от самостоятелна лаборатория, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Вместо АПИ да спомага, те ни изпратиха писмо, което споделя - елате идващите 20 дни един по един в архива на организацията да се запознаете с плановете, посочи Свиленски. Социалистът разясни, че те са нужни, когато се правят лабораторни проучвания. За страдание съпротивата е голяма, тъй като ще стане ясно какъв брой доста милиони български левове и европейски средства са отклонени от градежите на така наречен от Борисов автомагистрали, разяснява Георги Свиленски.

Когато самостоятелните лаборатории създадат проучвания, ще се установи какви са българските пътища и че автомагистрала, която е трябвало да има 10см асфалт- има 4 см и всичко това разрешава толкоз хора да умират по българските пътища, съобщи националният представител. Свиленски даде обещание да сложи въпроса за отхвърли от информация за качеството на построените от Бойко Борисов автомагистрали пред европейските институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР