Решението за позволяване на достъп до техническата документация за строителството

...
Решението за позволяване на достъп до техническата документация за строителството
Коментари Харесай

БСП: АПИ забави с 6 месеца достъп до техническата документация за автомагистралите

Решението за позволяване на достъп до техническата документи за строителството на автомагистралите Хемус, Струма, Тракия, Марица, пътя Видин-Монтана и Околовръстния път за София беше забавено с шест месеца.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, оповестиха от пресцентъра на партията.

Припомняме, че от Агенция " Пътна инфраструктура " настояват , че са даде на депутатите на Българска социалистическа партия цялостен достъп по желаната по Закона за достъп до социална информация техническа документи за строителството на огромни пътни планове .

От там показват, че в продължение на месец нито един от 11-те народни представители на Българска социалистическа партия не са изискали документите и не са се заинтересували от квалифицирания цялостен размер механически документи.
 АПИ дала информация на Българска социалистическа партия за пътищата, те не я потърсили
АПИ дала информация на Българска социалистическа партия за пътищата, те не я потърсили

От Агенцията оповестяват, че в продължение на месец Българска социалистическа партия не се заинтересували от квалифицираните документи

Свиленски прецизира, че информацията е нужна на Българска социалистическа партия, с цел да бъде съпоставена с резултатите от разбора на асфалта, който трябваше да бъде осъществен от самостоятелна лаборатория.

Вместо АПИ да спомага, те ни изпратиха писмо, което споделя " Елате е идващите 20 дни един по един в архива на организацията да се запознаете с плановете ", посочи Свиленски.

За страдание съпротивата е голяма, тъй като ще стане ясно какъв брой мног о милиони български левове и европейски средства са отклонени от градежите на така наречен от Борисов автомагистрали, разяснява той.

Когато самостоятелните лаборатории създадат проучвания, ще се установи какви са българските пътища и че автомагистрала, която е трябвало да има 10см асфалт- има 4 см и всичко това разрешава толкоз хора да умират по българските пътища ", съобщи националният представител.

Свиленски дава обещание да сложи въпроса за отхвърли от информация за качеството на построените от премиера Бойко Борисов автомагистрали пред европейските институции.

На 6 ноември 2018 година от Българска социалистическа партия още веднъж упорстваха за техническа експертиза на проблематичните пътища.

Още същия ден от АПИ дефинираха някогашния началник на организацията за ръководител на Дончо Атанасов да проверява самичък себе си - той ръководеше организацията, когато са правени въпросните поправки на пътищата.

За техническа експретиза на пътищата се заприказва след злополуката край Своге , когато на място починаха 17 души, а по-късно жертвите доближиха до 21. Тогава редица специалисти сложиха под подозрение дали пътят е построен както е било по проект, а проверяващите взеха три типа проби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР