Решението за плащане на руския газ в рубли целеше да

...
Решението за плащане на руския газ в рубли целеше да
Коментари Харесай

Икономистът: Рублата достигна до по-високи нива от преди началото на войната

Решението за заплащане на съветския газ в рубли целеше да се яви като мярка против глобите, наложени на Русия. Това изясни в ефира на „ Твоят ден " по " Нова телевизия " икономистът Даниел Василев. По думите му глобите имаха за цел да срутен рублата, Русия се опита да увеличи търсенето, с решение, което да увеличи нейната стойност. „ За момента наподобява, че това се случва. Рублата нарастна до стойност над тази от преди началото на войната, макар спора и глобите. Към момента рублата наподобява постоянна, нвъпреки невижданите наказания.

Досега не сме виждали Централната банка на страна от Г20 да има замразени активи. Едва ли обаче рублата ще резервира високите си равнища. Вероятно след няколко години ще забележим, че тя стартира да поевтинява ", изясни той.

Отражението от този развой ще бъде забелязано в цените на стоките в магазините, добави икономистът. „ Инфлацията е подбудена от печатането на пари в ЕЦБ. Освен паричната инфлация ще има и повишаване на стоките. Ние сме ощетени при разликите сред валутните двойки ", сподели още Василев. Даниел Василев е безапелационен, че едноличното решение на „ Газпром " значи арбитраж и наказание. „ От нашата страна също има искане на правна помощ от Европейски Съюз за започване на дело против компанията ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР