Решението за отпадане на тестването на учениците е на Министерството

...
Решението за отпадане на тестването на учениците е на Министерството
Коментари Харесай

Денков обяви кога отпадат COVID тестовете за учениците

Решението за отпадане на тестването на учениците е на Министерството на здравеопазването, тъй като те наблюдават за здравето на децата, уточни министърът на образованието Николай Денков.

" В момента разпоредбите са, че ще отпадне тестването на учениците, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000. Към края на предходната седмица 60 общини бяха в тази обстановка. Голяма част от децата към този момент не се тестват. Важно е по какъв начин ще се развие обстановката в идващите дни ", уточни той.

" Има усмиряване, има намаляване. Ние следим какъв брой са карантинираните възпитаници и учители, само че по-късно разпоредбите ги задава Министерството на здравеопазването ", добави Денков.

Денков бе запитан и какъв брой деца има към този момент в българия от Украйна и по какъв начин ще бъдат интегрирани в просветителната ни система. " Към края на предходната седмица имахме към 11 300 деца и младежи в България от Украйна, част от тях може и да излязат от страната. Около 20 000 деца могат да бъдат включени в нашата просветителна система без основна метаморфоза. Много значимо е първо да бъдат настанени фамилиите. Те би трябвало да подадат молби към районните просветителни ръководства и те ще бъдат ориентирани към свободните места в учебно заведение. Ако това, което се случва в Украйна, продължи, тогава ще се наложи друга организация - да се отварят паралелки. С сътрудниците обсъждаме да можем да стигнем до към 100 000 деца. Имаме и към 6 500 места в центровете за личностно развиване, където също могат да влязат украинските деца за извънкласни действия. ", изясни той.

Деца, които имат двйно поданство, могат незабавно да бъдат включени в системата. Има подадени документи от такива фамилии, чакаме здравните управляващи да кажат по кое време могат да влязат в просветителната система, добави още Денков.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР