Решението за новия изтребител има ключова роля не само за

...
Решението за новия изтребител има ключова роля не само за
Коментари Харесай

Соломон Паси: С F-16 България влиза в бизнес класата на НАТО

Решението за новия изтребител има основна роля освен за националната, а и за районната сигурност. Днес България влиза в извънредния международен клуб на операторите на Ф-16. Поредна тежка борба с про-руската агитация у нас е извоювана в името на националната сигурност.

Това се споделя в Декларация на Атлантическия клуб в България, публикувана във Facebook от създателя и президента му доктор Соломон Паси.

Ето и цялостния текст на Декларацията на Атлантическия Клуб в България:

В близо 30-годишната си история Атлантическият клуб в България постоянно е бил водещ в сложното българско завръщане към естествената ни геополитическа среда.

В последните 15 години, след присъединението ни към НАТО през 2004 година, модернизацията на българските Военновъздушни сили е измежду парещите стратегически цели в отбранителната ни политика.

Множеството тактико-технически елементи на българското решение по новия изтребител, обаче, постоянно замъгляваха фундаменталния политически аспект на полемиката. А той е: " Назад към близкото минало или напред, на Запад! "

Решението на Народното събрание за придобиване на Ф-16 блок 70 — което виждаме като въведения към Ф-35 — има значимостта на решенията за присъединение към НАТО или към антитерористичната коалиция след 9/11.

То има основна роля освен за националната, а и за районната сигурност. Отваря благоприятни условия — в най-високи софтуерни орбити — на българската военна индустрия и авио-космическа просвета с водещи сътрудници от Съединени американски щати и страните от НАТО.

Днес България влиза в извънредния международен клуб на операторите на Ф-16. Поредна тежка борба с про-руската агитация у нас е извоювана в името на националната сигурност.

Обективността изисква да поздравим държавното управление и парламентарното болшинство, приели решението, което прави България самостоятелна, Западна и световна.

Очакваме бързото образуване на дипломиран преговорен екип и неотложно начало на договарянията, за придобиване, при оптимални условия, на потвърдено най-хубавия многоцелеви изтребител.

 

fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР