Решението за новата дата, на която да бъдат открити Олимпийските

...
Решението за новата дата, на която да бъдат открити Олимпийските
Коментари Харесай

Тази седмица става ясно кога ще бъдат открити Игрите в Токио догодина

Решението за новата дата, на която да бъдат открити Олимпийските игри в Токио през 2021 година, евентуално ще бъде взето още тази седмица, разгласи президентът на организационния комитет Йоширо Мори.

Най-големият състезателен конгрес трябваше да се организира това лято от 24 юли до 9 август, само че бе преместен за идната година поради световната пандемия от ковид COVID-19.
"Трябва да вземем решение за новата дата бързо ", сподели при откриването на срещата от организационния комитет Мори.

Той добави, че чака позвъняване от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах в идните дни. Двамата би трябвало да решат коя ще бъде новата дата на откриването, откакто през предходната седмица бяха направени две оферти от организационния панел.

"Очаквам Бах да ми се обади тази седмица. Мисля обаче, че и останалите членове на комитета ще имат лично мнение. Имаме време да обсъдим всичко и най-после да стигнем до едно единно решение, което да ни разреши да се фокусираме върху триумфа на тези Игри ", сподели Мори, който е някогашен министър председател на Япония.

В неделя японската телевизия NHK заяви, че по непотвърдена информация ще бъде взето решение Олимпийските игри да стартират на 23 юли и да завършат на 8 август 2021 година.
В цялата 124-годишна история на Модерните олимпийски игри това е първият случай на отсрочване, въпреки и поради Първата и Втората международна война да е имало няколко на цялостното им анулиране, включително и тези през 1940 година, които още веднъж е трябвало да се състоят в Токио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР