Решението за мораториумът за нови лекарства е на парламента и

...
Решението за мораториумът за нови лекарства е на парламента и
Коментари Харесай

Александър Сиди: Искаме ли с парите на българските граждани да продаваме надежда?

„ Решението за мораториумът за нови медикаменти е на Народното събрание и ние сме длъжни да носим тази отговорност. В последна сметка в Народното събрание имаше прочувствен спор. Аз съм отчаян от следващия подобен спор, тъй като на никое място текста не се загатват онкоболни, само че те бяха изкарани на напред във времето, като главните губещи. Колегите дадоха доста съществени причини, в които настояват, че има теч на касата, а не като възбрана на тези жизненоважни молекули. Това, което разбра е, че когато има едно лекарство, което може да помогне на тежко заболели, то би трябвало да бъде признато в най-малко 9 страни ”, сподели Александър Сиди в предаването „ Денят онлайн ”.
„ Аз сведох този спор в главата си до нещо простичко- желаеме ли с пари на българските жители да продаваме вяра? И нашият отговор е- по-скоро не. Всички хора, които продават вяра аз в никакъв случай не съм ги харесвал. Някога някой нещо е чул, че може да помогне и се хваща като удавник за сламка. Мораториумът е за медикаменти, които не са признати в Европейски Съюз. В момента, в който това лекарство бъде признато в 9 страни, България ще бъде десетата ", безапелационен беше той.

За митинга срещу повдигането цената на водата, Александър Сиди съобщи:

Ние постоянно сме желали България да има съществено общество. Радвам се, че Българска социалистическа партия започнаха да се държат като опозиционна партия. КЕВР би трябвало да си подаде неотложно оставката. Тази комисия не се оправя и повишаването на водата е неточност. Ние ще сложим този въпрос в най-скоро време. Това, което се случва е скандално и българските жители заплащат за грешките на другите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР