Решението, за което израелското външно министерство каза в понеделник, че

...
Решението, за което израелското външно министерство каза в понеделник, че
Коментари Харесай

Американското правителство обяви, че включва Израел в програмата си за безвизови пътувания

Решението, за което израелското външно министерство сподели в понеделник, че е предстоящо, е триумф за формираното от религиозни и националистически партии държавно управление на министър-председателя Бенямин Нетаняху, чиито връзки с Вашингтон са усложнени поради проектите за правосъдна промяна и политиката към палестинците.

 

Американският министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас разяснява, че решението " укрепва още повече връзките в областта на сигурността и икономическите и филантропични връзки сред Съединени американски щати и Израел ".

 

Палестинците с американско поданство, които живеят на Западния бряг и в Съединени американски щати, занапред нататък ще могат да влизат в Израел без виза, и да летят от и до летище " Бен Гурион " в Тел Авив, което понижава бариерите пред тези жители, означиха американски чиновници.

 

За включване в програмата за безвизови пътувания, която разрешава 90-дневен безвизов престой в Съединени американски щати, Вашингтон изисква страните кандидатки да изпълнят редица условия в региона на битката с тероризма, използването на законите, миграцията, сигурността на персоналните документи и граничния надзор.

 

Включените в програмата страни би трябвало също по този начин да се отнасят еднообразно към всички американски пасажери, без значение от другите паспорти, които имат.

 

В случая с Израел това значи свободно прекосяване на палестинци с американско поданство на летище " Бен Гурион ".

 

Някои палестинци възроптаха против включването на Израел в програмата, като акцентираха съгласно тях десетилетията на дискриминационно отношение към американските жители от арабски генезис и издевателството по отношение на тях по границите на Израел.

 

В рамките на пилотния интервал от 20 юли Израел улесни достъпа на палестинци с американско поданство през своите граници и през окупирания от Израел Западен бряг, напомня Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР