Решението за изграждане на газопровода Балкански поток“ в Сърбия беше

...
Решението за изграждане на газопровода Балкански поток“ в Сърбия беше
Коментари Харесай

Вучич: Балкански поток в Сърбия беше умно решение

Решението за създаване на газопровода „ Балкански поток “ в Сърбия беше доста мъдро, защото разреши на страната да се доставя с газ на налична цена. Това съобщи президентът на Сърбия, при идването си в Словения за идната среща на върха на Европейски Съюз в сряда и четвъртък, съобщи БГНЕС.

" Изведнъж се появи най-голямата рецесия, пред която Европа и светът са изправени след ковид. Цените са невероятни, цената е достигнала 1400 $ за хиляда кубически метра газ. Ние купуваме 1000 кубически метра на 270 $. За благополучие имаме газ. Това беше доста мъдро решение. Да построим газопровод макар целия напън, с който се сблъскахме. И ние имаме газ и ще имаме задоволително електрическа енергия ", съобщи Вучич пред организация Танюг. Според сръбския водач рецесията значително е породена от рестриктивните мерки, свързани с прехода към зелена сила, само че никой на Запад не смеел да го признае.
 Въпросите за Булгартрансгаз, Балкански поток и Газпром стават все по-остри, отговори липсват Въпросите за " Булгартрансгаз ", " Балкански поток " и " Газпром " стават все по-остри, отговори липсват
В Министерството на енергетиката не е постъпвала информация за заличаване на документи в „ Булгартансгаз ” – поради пъ...

На 1 януари Вучич пусна в употреба в страната си газопровода „ Балкански поток “, след което природният газ от Русия стартира да тече там. Участъкът, минаващ през Сърбия, е продължение на едно от двете разклонения на „ Турски поток “, който беше открит на 8 януари 2020 година, през който съветският газ би трябвало да потече към Турция, а по-късно към България, Сърбия и Унгария. Участъкът е с дължина 403 км и планова мощ 13,9 милиарда кубически метра годишно.

Председателят на борда на " Газпром " Алексей Милър съобщи по -рано, че изоставането в изпомпването на газ в подземни складове в Европа и възходящото търсене на горивото са довели до обстоятелството, че цените на газта в Европа са счупили върховете и може да надвишават стойностите си в близко бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР