Решението за избор на общински съветници в Благоевград е оспорено

...
Решението за избор на общински съветници в Благоевград е оспорено
Коментари Харесай

Изборът на общински съветници в Благоевград е оспорен изцяло в съда

Решението за избор на общински съветници в Благоевград е оспорено напълно пред Административния съд в регионалния център, оповестиха от съда.

Административният съд е образувал дело по постъпила тъжба от претендента за общински консултант от коалиция " Продължаваме промяната – Демократична България " Антония Сивикова против решението на Общинската изборна комисия в Благоевград за оповестяване на резултатите от гласуването на създадените локални избори на 29 октомври. Иска се анулация на обжалваното решение напълно като погрешно и да се разгласи за нереален създаденият избор за общински съветници в община Благоевград, оповестяват още от съда.

В жалбата са посочени доводи за осъществена неправилна преценка на действителните и недействителните гласове, както и погрешно и незаконосъобразно отчитане на преференциалния избор на жалбоподателя. Твърди се, че над 75 % от обработените протоколи на секционните изборни комисии, на които се е позовала ОИК с цел да разгласи изборния резултат, са сбъркани, оповестява от Административен съд – Благоевград.

С решение на ОИК – Благоевград от 31 октомври бяха оповестени резултатите от гласуването на създадените избори за общински съветници на 29 октомври. Мандатите в Общински съвет – Благоевград са 4. За мандат 2023 – 2027 година гласоподавателите дефинираха 16 партии, обединения и локални обединения да имат свои представители в локалния парламент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР