Решението за евтанизирането на животни се взема от Агенцията по

...
Решението за евтанизирането на животни се взема от Агенцията по
Коментари Харесай

Зам.-земеделският министър: Хората са много стресирани заради избиването на животните

Решението за евтанизирането на животни се взема от Агенцията по храните, само че не еднолично. Докладва се в "Ди Джи Санте " (европейския орган по сигурността на храните и санитарния надзор – б.р.), от там идва мнение, което се извършва. Това сподели в утринния блок на БТВ зам.-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров.

Окончателното решение е написано единствено от шефа на БАБХ Дамян Илиев, посочи Димитров.

Колегите от Агенцията по храните се позоваха най-много на Световната здравна организация за животните, добави той.

По думите му избиването на животни е един от методите за деяние при съществуване по сходни рискови заболявания. Димитров сподели, че не може да каже сигурно дали това е било записано в решението.

Пробата, пристигнала от Монпелие, изрично потвърждава, че има заболяване. Стремим се да овъзмездим труда на хората, с цел да могат да възвърнат естествения си метод на живот. Вчера са преведени над 300 000 лева компенсации, посочи зам.-земеделският министър. Димитров изясни, че компенсацията може да бъде получено или по банков път, или в съответните кметства.

Има огромен психически стрес у хората. Колегите от ветеринарния бранш, искайки да изпълнят отговорностите си, очевидно не го регистрираха, съобщи Цветан Димитров. По думите му това се дължи на слаба организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР