Решението за ареста ми е взето на оргия с много

...
Решението за ареста ми е взето на оргия с много
Коментари Харесай

Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали

" Решението за ареста ми е взето на оргия с доста уиски, вино и пица на кристали.. Бело вино и доста уиски. Малинки, къпинки е имало също, пиршество огромно ", това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция в централата на партията, която бе отдадена на злоупотребите на " Промяната " с доставките на газ.
Борисов даде думата на Делян Добрев, който разяснява най-актуалната тематика - доставките на природен газ и контракта с " Газпром " като означи преди този момент, че някогашните ръководещи Кирил Петков и Асен Василев се " оказват се не толкоз честни и чисти, колкото настояват ". 

Добрев изясни, че за юли България е трябвало да купува газ по 86 евро.

" Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, само че в действителност е дъщерна на " Газпром ". До последния ден на кабинета на " Промяната " България купува от въпросната компания на 110 евро. От " Газпром " Швейцария една част от парите отиват в офшорките. Няма друго пояснение, за какво не купуваме по-евтин газ от " Газпром ", а ще купуваш по-скъпо от румънския " Газпром ". Взимаме от дъщерна компания, а не от компанията-майка. Кой печели от цялата тази скица? Явно тези с офшорките ", сподели Добрев.
" Кой печели 28% разлика?! Сутринта Антоанета Цонева видя връзка сред дейностите на ГЕРБ и дейностите на служебния кабинет. Не сме били подлагали на критика задоволително служебния кабинет. Аз пък виждам доста огромна връзка сред " Демократична България " и служебния кабинет. Защо? Защото желаят да купуват газ от " Газпром ". Фактурите са пред вас - ще видите хоризонталната конструкция по какъв начин всичко отива в " Газпром ". И забележете интервала на тези фактури - от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август и са взимали тези комисионни до последния ден... Това е толкоз скандално, че не може да е от незнаене, неумелост, неучене и така нататък ", съобщи още Добрев.
" От това печели " Промяната ", печели и " Газпром ". Защото той не взема 86 евро, евентуално взима повече, тъй като за какво ще се включи в тази скица, в случай че няма келепир от това. Губещият е българското общество - то губи 28% - разликата сред 110 и 86 евро ", съобщи Делян Добрев.


Той разясни, че ГЕРБ са подали сигнал до Министерство на вътрешните работи и ДАНС за офшорките на " Промяната ".
" ДАНС споделиха, че е осъществена инспекция, а материалите са изпратени на Върховен касационен съд. Отговор от Министерство на вътрешните работи обаче 2 месеца няма. Днес входирахме писмо до служебния вътрешен министър Демерджиев къде е преписката. Да не би тази кореспонденция да е " заметена под килима ". Става въпрос за милиарди. Газът отново си е от " Газпром ", отново си е съветски, само че го плащаме с 28% по-скъпо ", добави Делян Добрев. 

" Предадохме фактурите и всички данни на медиите, проверете дали е подправено. От през вчерашния ден Христо Иванов с цялостно безмълвие. Нека да подпишем още през днешния ден за 100% цялостна диверсификация. Демократична България, кажете къде да дойдем да си сложим подписа ", прикани на собствен ред Бойко Борисов.
Политическото двуличие е извънредно сега. Протестират пред президентството, само че и Политическа партия и Демократична България споделят, че Българска социалистическа партия са най-хубавия сътрудник, сподели Борисов. 

" На 16 август Демерджиев съобщи, че почивните бази на Министерство на вътрешните работи са употребени за частни апртията. Как един водещ не пита някой от " смяната ". По мое време щеше да има репортажи, следствия... Е по какъв начин нито един публицист не зададе въпрос - какви са тези частни празненства? А там са канени хора, които даже не са чиновници на въпросното ведомство. Това го споделя Демерджиев пред Би Ти Ви и тематиката се похлупва. Защо не споделят кои са тези бази, кои са тези жители? Но никой не му задава въпроси. На 22 август зам.-министър Папукчийски - Пощите бяха хакнати поради куриерска компания. Все още следствието от тази офанзива не е отстранено. Дори последния месец пенсиите бяха раздадени със забавяне. Хакерските офанзиви, които сринаха Български пощи през април, бяха в полза на частна куриерска компания. Е по какъв начин някой не попита за това? Не ви ли е забавно, това не провокира ли въпроси? ", попита водачът на ГЕРБ.
" Не сме били скачали сутринта, чух мнения... Когато служебното държавно управление изчегъртваше всичко, което се е допряло до ГЕРБ, за нас това беше обикновено, беше вярно. А сякаш служебното държавно управление трябвало единствено да прави избори. Сега обаче тръгвате да търсите опрощение са своето държание. Лорер сподели (извинявам се, в случай че ви комплицирам и не е той), че не е редно да се извинява служебното държавно управление с далаверите на предходното. Абсолютно политическо двуличие... Сега като виждам по какъв начин на няколко пъти - когато ръководи Корнелия Нинова са едни хора в кабинетите, когато тя не ръководи, са други нейни хора шефове на организации. В същото време Демократична България се пробват да се прилепят към тях, играят си игрите с " Газпром ", " Лукойл " и всички тях и единствено ни канят да протестираме пред Радев. Ама вие клечахте там, преди една година ", съобщи той. 

Борисов изясни и вчерашното си неспокойствие: " Една ваша колежка се изока ей от там: " Ама Шишков споделил еди-какво си ". Искам да попитам - Шишков към този момент е два пъти министър - при нас зимното разчистване беше 180 милиона, в този момент слушам за 380. Не ги упреквам, само че ги упреквам, че към този момент две години - градежи на Поморие, Белокопитово, тунелът на Моста и Струма - подготвени... За година и половина желая да попитате тези хора и да ни посочите по какъв начин се строи вярно - една къщурка за птици, едно булевардче, едно нещичко. И да кажат - ето по този начин се строи вярно. Пълен безпорядък и съсипия - тука съм склонен с Радев. Няма човек, който да не каже, че е безпорядък и съсипия, даже ПеПе-тата. А от кой пристигна хаосът и разрухата? ". 

Той означи още: " Къде им е 3-годишната рамкова прогноза, с цел да забележим къде са им годишните доходи? Едно време ние като управлявахме, се дразнехме най-вече на инфлацията. Затова ние я държахме сред 0 и 2%. И 50 лв. за пенсионерите бяха 50 лв.. А в този момент и 100 не са нищо, изяжда ги инфлацията ". 

Томислав Дончев съобщи на собствен ред, че от икономическата прогноза на Българска народна банка излиза наяве, че растежът на брутния вътрешен артикул ще е 2%. По настоящата сметка на платежния баланс ще има негативно салдо.
" По-интересното обаче е друго. По данни от статистиката за януари-април 2022 негативното салдо с Русия 3 милиарда 740 млн. лева. Влошаването на комерсиалното салдо е над 2 милиарда 450 млн. лева Т.е. за този интервал България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Големите цифри безпощадно демонстрират, че това, което сподели доскоро господин Добрев, е вярно, " посочи Дончев. 

Той посочи, че гневната антируска изразителност не се връзва с действителното " асимилиране " на благините от бизнеса с Русия.
" Това, което провокира удивление от моя страна, е позицията на други политически водачи, които са подготвени да не се къпят, да стоят на студено, с цел да не се възобновяват връзките с " Газпром ", само че те нямат нищо срещу да купуваме газ от " Газпром " посредством медиатори ", съобщи още Дончев. 

Бойко Борисов цитира някогашния министър на енергетиката при Политическа партия Александър Николов пред Българска национална телевизия от през вчерашния ден, който споделя, че България е купувала съветски газ, само че не отхвърля обвиняванията на ГЕРБ, че това е станало на доста висока цена. 

" Обръщам се към репортерите - проверете, вижте какви са цените и когато някой се появи във вашето студио, питайте го ", съобщи той.
 
Източник: " Епицентър "
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР