Решението за ареста ми е взето на една оргия с

...
Решението за ареста ми е взето на една оргия с
Коментари Харесай

Борисов за ареста си: Решението е взето на оргия с уиски, вино и пици на кристали

Решението за ареста ми е взето на една оргия с доста уиски, бяло вино, пици на кристали, и заря - с единствена задача: да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки че 100% правят противозаконни дейности. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява решението на Столичния административен съд, което афишира задържането му през на март за нелегално.

Той благодари на хората, които на две инстанции са взели това решение и упрекна тогавашното държавно управление в лицето на някогашния министър председател Кирил Петков и някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, че са знаели, че заповедта е била в нарушаване на закона.

" След като се отърваха от терора в Министерски съвет, доста хора започнаха да описват по какъв начин е осъществена тази грозна сцена. Те са знали, че е противозаконна. Те са занаели, че е произвол. И тъкмо тези хора, които видно са корумпирани, са се захваналаи да вършат правосъдна промяна и да желаят техният сатрап да е едноличен стопанин в КПКОНПИ ", уточни Борисов.

Бившият министър председател беше задържан на 17 март по съмнения на Министерство на вътрешните работи за изнудване на обвинения предприемач Васил Божков, който сега се укрива в Дубай. Освен Борисов бяха арестувани и неговата някогашна говорителка Севделина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

Те бяха освободени 24 часа по-късно, откакто българската прокуратура реши, че няма задоволително доказателства за покачване на обвинявания и на тримата.

Борисов упрекна Кирил Петков в " неприятен пиар " във връзка ареста и добави, че е научил за " оргията " от хора, които са се осмелили да му опишат, откакто държавното управление е паднало.

" Сега ми описаха всичко. Като паднат, всичко описват, нали знаете - българинът е нерешителен. Много уиски, бяло вино, заведения за хранене за хранене в Министерски съвет. Царете си мислят, че ще стоят там доживот ", разяснява той.

С решение от 22 август съдът оставя в действие решението на Софийския областен съд, съгласно което в заповедта за задържането на Борисов не е посочено “нито едно годно доказателство ”, че той е направил закононарушение. Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) e наказана да заплати на Борисов разноските по делото в размер на 480 лв..

През април Софийският областен съд разгласи заповедта за ареста на водача на ГЕРБ за противозаконна, като уточни, че тя е в нарушаване на практиката на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) и за нея няма събрано " нито едно годно доказателство или доказателствено средство, което да сочи евентуална съпричастност " на Борисов за осъществяване на закононарушение. В решението си от 22 август Административният съд в София удостоверява този извод.

Впечатление прави, че решението на районния съд е обжалвано не от конструкция на Министерство на вътрешните работи, а от чиновник на министерството, показва " Медиапул ". Става въпрос за разузнавача към " Икономическа полиция " Цветан Йоцов, издал заповедта за ареста, който твърди, че в нея категорично е формулира правната подготовка на незаконното деяни и словесно е изписано в какво е обвинен някогашният министър председател.

Решението на административния съд е произнесен от съдийски състав, към който не може да има никакви подозрения за тяхната самостоятелност, написа още " Медиаупул ", защото и двамата съдии - Мария Ситнилска и Елка Атанасова са потвърдени професионалисти
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР