Решението Витали Мутко да се оттегли от президентския пост в

...
Решението Витали Мутко да се оттегли от президентския пост в
Коментари Харесай

Оттеглянето на Мутко няма да се отрази върху Мондиал 2018

Решението Витали Мутко да се отдръпна от президентския пост в Руския футболен съюз няма да окаже никакво въздействие върху провеждането на Мондиал 2018 в Русия, потвърдиха от ФИФА. 59-годишният Мутко реши да си вземе отмора от управителния пост в съветския футбол, само че най-вероятно ще остане началник на организационния комитет по провеждането на международния шампионат следващата година.

Името на Витали Мутко неведнъж беше обвързвано с обвинявания за присъединяване в скица за приложимост на допинг, подкрепяна на държавно равнище в Русия. Мондиал 2018 ще се организира сред 14 юни и 15 юли. Мутко няма да извършва своите функционалности на началник в Руския футболен съюз за период от шест месеца.

"Не депозирам оставка. Мандатът ми към момента е в действие. Определено ще се завърна след този интервал от шест месеца. Може би и по-рано ", съобщи Мутко пред организация ТАСС.

Очаква се в околните няколко дни да стане ясно дали той дефинитивно ще остане началник на организационния комитет по осъществяване на международния шампионат през 2018 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР