Решението субсидията за партиите да бъде 8 лв. е незаконно.

...
Решението субсидията за партиите да бъде 8 лв. е незаконно.
Коментари Харесай

Цонев: Субсидията от 8 лв. е незаконна

Решението дотацията за партиите да бъде 8 лева е нелегално. То беше взето на трето гласоподаване, което е неразрешено от правилника. Това съобщи пред Нова телевизия Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи.

Късно нощес, след бурни диспути, почивки и съвещания, Народното събрание гласоподава 8 лева дотация на глас за партиите в бюджета за 2020 година

" В началото ние разкрихме сюжета - ГЕРБ да влязат с по-малко депутати и да разрешат на останалите парламентарни групи да прокарат това решение. Усетихме го. Тогава Корнелия Нинова съобщи, че Мустафа Карадайъ лъже, тъй като тя не се е чувала и виждала с господин Борисов. Ние знаем, че не са се виждали. Тя използваше медиатор, с цел да осъществя задачата си. Валери Симеонов посредничеше сред нея и премиера, с цел да стане дотацията 8 лева В четвъртък лъсна цялата истина. Симеонов беше определен за зам.-председател на Народното събрание, макар митингите на майките на деца с увреждания, още веднъж благодарение на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Всичко е нагласено. ГЕРБ излизат с най-голяма вреда, тъй като точно думата на Борисов беше потъпкана. Той даде обещание на хората, които гласоподаваха с " да " на референдума, че ще послуша техния глас. Очаквам, че той ще реагира ", разяснява Цонев.

Преди дни от Движение за права и свободи упрекнаха ГЕРБ и Българска социалистическа партия в сделка за партийните дотации.

По думите му президентът може да наложи несъгласие върху Закона за бюджета поради конституционното нарушаване, само че не чака това да се случи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР