$Решението относно прекратяването на концесията на пристанище Росенец“ е половинчато,

...
$Решението относно прекратяването на концесията на пристанище Росенец“ е половинчато,
Коментари Харесай

Керемедчиев: Президентът е изолиран, говори като политическа, а не държавна институция

$Решението по отношение на прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “ е половинчато, тъй като „ Лукойл “ ще продължава да го употребява, само че просто ще заплаща държавна такса, т.е. достъпът няма да бъде стеснен. Въпреки това решението приближава страната ни към Шенгенското пространство$, разяснява пред Euronews Bulgaria някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

$Всички пристанища и терминали би трябвало да бъдат под 100%-ов български надзор и прекратяването на тази концесия има по-скоро имиджов резултат, в сравнение с търговски. За да може България да каже, че на 100% покрива всички критерии за присъединение към Шенген със своите летища и пристанища и да се стартира първата фаза на приемането ни, ние трябваше да имаме надзор върху всички летища и пристанища, а нямахме върху „ Росенец “, уточни Керемедчиев.

Според него в този момент сме доста по-близо до заветното участие, в сравнение с бяхме преди година.

" България изтърва голям късмет доста бързо да модернизира част от своите въоръжени сили ", разяснява някогашният зам.-министър на външните работи решението на властта да съобщи към 100 бронирани машини на Украйна.

" Министерският съвет по конституция е този, който дефинира външната политика на страната ни. Парламентът има ролята на коректив, президентът е висш главнокомандващ, само че той като подобен би трябвало да има обща позиция с тази на държавното управление. Президентът има леко разкрачена позиция, тъй като едно нещо се приказва пред българските камери, напълно друго в Брюксел и Европейски Съюз, където жигосва войната и нахлуването на Русия. Президентът е изолиран, той приказва по-скоро политически, в сравнение с като държавна институция “, добави Керемедчиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР