Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки

...
Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки
Коментари Харесай

Нинова скочи на служебния кабинет заради великденските добавки

Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки единствено на част от пенсионерите е незаслужено, показва водачът на в пост във Facebook.

„ Винаги, при всевъзможни рецесии и при държавни управления на разнообразни партии и обединения, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници. Днес, при тази инфлация, това беше още по-необходимо ”, се показва в поста.

Оправданието им, че няма признат бюджет за 2023 година, е цинично. Самото държавно управление не пожела да внесе подобен предходната година, макар нашето гледище, написа Нинова и отбелязва, че в това време служебният кабинет на президента Радев е нараснал броя на членовете на бордове и им е вдигнал тавана на заплатите.

„ Те в този момент получават над 14 000 лева на месец ”, прибавя тя. 

Според Нинова кражбите от публични поръчки и контракти вървят с цялостна мощ.

Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета, разяснява тя, само че по думите ѝ правдивост и поддръжка за възрастните хора няма.

„ И този път не са му отговорни партиите ”, прибавя още Нинова.

Припомняме, че служебният кабинет реши да бъдат изплатени по 70 лева в поддръжка на пенсионерите, чиито пенсии за април, без добавките и обезщетенията към тях, са под линията на беднотия, под 504 лева в това число. Това са близо един милион и две хиляди пенсионери, съобщи на брифинг в Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев, на който участваха служебният вицепремиер по обществените политики Лазар Лазаров и служебният министър на финансите Росица Велкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР