Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки

...
Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки
Коментари Харесай

Нинова критикува служебния кабинет на Радев заради великденските добавки

" Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки единствено на част от пенсионерите е незаслужено ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Винаги, при всевъзможни рецесии и при държавни управления на разнообразни партии и обединения, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници. А през днешния ден, при тази инфлация, това беше още по-необходимо ", разяснява Нинова във фейсбук.

По думите й, оправданието на служебния кабинет, че няма признат бюджет за 2023 година, е цинично. Самото държавно управление не пожела да внесе подобен предходната година, макар нашето гледище, напомня водачът на Българска социалистическа партия.

" В същото време служебният кабинет на президента Радев усили броя на членовете на бордове и им подвигна тавана на заплатите. Те в този момент получават над 14 000 лева на месец. За месец повече от междинна пенсия за цяла една година ", написа Нинова.

" Оправданието, че няма пари, е неуместно. Кражбите от публични поръчки и контракти вървят с цялостна мощ. Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета. Но правдивост и поддръжка за възрастните хора няма. И този път не са му отговорни партиите ", безапелационна е тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР