Решението на Сливенския административен съд за допускане на деца без

...
Решението на Сливенския административен съд за допускане на деца без
Коментари Харесай

Защитници на имунизацията са срещу допускането на деца без ваксина в градините

Решението на Сливенския административен съд за допускане на деца без ваксина на детска градина провокира полемика в обществото. Защитници на наложителната имунизация изрично се опълчват на нарушаването на нормативни документи и настояват, че няма заплаха от отрицателни реакции.

Сливен

Обичайната реакция след слагане на ваксини е повишение на температурата за малко, изясняват лекари.

Според педиатъра Люба Бъчварова опълчването на случаи, в които деца остават без ваксини поради решение на родителите и тези без имунизация поради медицински противопоказания, е неточно. Въпреки че има и пропуски при обсега на подлежащите на имунизация.
Д-р Люба Бъчварова, поделение по детски заболявания, МБАЛ " Иван Селимински ", Сливен: В някои случаи се злоупотребява с това, че едно дете краткотрайно се освобождава от ваксини когато е болно от остро заболяване би трябвало да мине прочут интервал да се направи ваксина и по този начин доста де се пропущат, само че това са де от общо взето от малцинствените групи.
Анка Димитрова има три деца и всички са ваксинирани. Не е имало проблеми след поставените ваксини. Тя обаче е обезпокоена за децата си, в случай че техните връстници нямат направена имунизация.
Анка Димитрова: Много се опасявам. Не желая да контактуват с тях, тъй като могат да се разболеят, да се заразят от тях.
В Сутрешния блок на Българска национална телевизия адвокати показаха възмущението си от решението на Сливенския административен съд. Те считат, че непозволено се дава превес на персоналния пред публичния интерес.
Адв. Мария Шаркова: Аз доста се надявам, че антиваксърството не достигнало до Върховен административен съд и там това срамно решвние ще бъде анулирано, тъй като в противоположен случай ще се доближим до страни, в които преодоляването на зараза е извънредно затруднено.
Казусът с слагането на ваксини ще бъде обсъждан във Върховния административен съд.
 Здравното министерство ще апелира решението по случая с неимунизираното дете Здравното министерство ще апелира решението по случая с неимунизираното дете
Съдът в Сливен позволи неимунизирано дете да върви на детска градина, само че здравното министерство се опълчва и ще апелира решението. Дотук се стиг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР