Решението на САЩ за изтегляне от договора за търговията с

...
Решението на САЩ за изтегляне от договора за търговията с
Коментари Харесай

ЕС критикува САЩ за изтеглянето от договора за търговията с оръжия

Решението на Съединени американски щати за евакуиране от контракта за търговията с оръжия няма да способства за продължаващите старания за поощряване на прозрачността в интернационалната търговия с оръжие, за попречване на противозаконния трафик и за битка с използването на стандартните оръжия. Това разяснява основният посланик на Европейски Съюз Федерика Могерини пред Агенция Франс Прес, представена от " Дарик "

Преди два дни американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще изтегли страната от интернационалния контракт, предопределен да контролира международната търговия с конвенционалниоръжия. Според Европейски Съюз това ще попречи на световната битка с противозаконния трафик на оръжие.

Американският Сенат в никакъв случай не е утвърдил контракта на Организация на обединените нации, макар че някогашният президент Барак Обама го утвърди.

Тръмп разгласи, че анулира подписа на своя предходник. Той съобщи, че Съединени американски щати няма да се придържат към контракта от 2013 година, като го назова " подвеждащ “ и съставлява посягане върху суверенитета на Съединени американски щати.

" Европейски Съюз ще продължи да приканва всички страни, и по-специално огромните експортьори и вносители на оръжие, неотложно да се причислят към контракта за търговия с оръжие ", разяснява Могерини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР