Решението на САЩ да спре финансирането на Агенцията на ООН,

...
Решението на САЩ да спре финансирането на Агенцията на ООН,
Коментари Харесай

Палестинците бесни на САЩ заради спирането на парите за бежанците

Решението на Съединени американски щати да спре финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации, подпомагаща палестинските бежанци, е " скандална офанзива " против палестинския народ. Това разгласи представител на палестинския президент Махмуд Абас, представен от " Ройтерс ".

" Действията и решенията на Съединени американски щати съставляват скандална офанзива против палестинския народ и несъобразяване с резолюциите на Организация на обединените нации ", посочи представителят Набил Абу Рдаинах.

" Такова наказване няма да успее да промени обстоятелството, че Съединени американски щати към този момент нямат роля в района и че не са част от решението ", добави палестинският представител.

Междувременно Израел приветства решението на Съединени американски щати да спре финансирането на палестинските бежанци, обвинявайки Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), която поддържа към 5 млн. палестинци, в поддържането и продължаването на спора в Близкия изток.

Израел и Съединени американски щати упрекнаха организацията, която е основана преди към 70 години, в поддържането на концепцията, че мнозина палестинци са бежанци, които имат право да се завърнат в домовете, от които са избягали или са били изгонени по време на войната през 1948 година, която се водеше по времето на основаването на Държавата Израел, концепция, на която и двете страни се опълчват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР