Решението на САЩ да отмени срещата между президента Доналд Тръмп

...
Решението на САЩ да отмени срещата между президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Шок и разочарование в Южна Корея след отмяната на срещата Тръмп-Ким! Протестиращи обсадиха американското посолство

Решението на Съединени американски щати да анулира срещата сред президента Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен-ун шокира Южна Корея. Страната беше медиатор в договарянията и като подобен реализира незабравим прогрес, оповестява Агенция Франс Прес.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин назова хода на Вашингтон „ фрапантен и доста натъжаващ “, откакто събра съвета си за национална сигурност.

Външното министерство на Южна Корея заяви, че американският държавен секретар Майк Пенс е звъннал на сътрудника си в Сеул Кан Кюн-ва тази заран и му е декларирал, че двете страни ще продължат с напъните да „ основат условия “ за диалози в Пхенян.

Отделно министърът по обединяването на двете Кореи сподели, че Сеул ще продължи диалозите с държавното управление на Ким, което по думите му остава „ откровено в осъществяването на съглашението и поставя старания за премахването на нуклеарните мощности и създаване на мира “.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш окуражи двете страни да продължат диалозите, както и Сингапур, който трябваше да бъде хазаин на срещата Тръмп-Ким. Руският президент Владимир Путин изрази вяра, че разговорът ще бъде обновен и срещата в последна сметка ще се организира.

Междувременно пред посолството на Съединени американски щати в Сеул се събраха протестиращи, които настояха за разговор сред Северна и Южна Корея. Гражданите на страната са мощно заинтригувани от възстановяване на връзките сред двете корейски страни, защото на север в беднотия и ограничения живеят доста техни близки и родственици.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР