Решението на Съединените щати да наложат санкции на ирански лидери,

...
Решението на Съединените щати да наложат санкции на ирански лидери,
Коментари Харесай

Иран предупреди: Санкциите срещу аятолах Хаменей са край на дипломацията със САЩ

Решението на Съединените щати да наложат наказания на ирански водачи, измежду които и върховният началник на страната аятолах Али Хаменей, значат завършек на дипломацията между Техеран и Вашингтон. 
 Ето кой спря Тръмп този път
Това предизвести през днешния ден представителят на иранското министерство на външните работи Абас Мусави. Той написа в Туитър, че " налагането на безполезни санкции на иранския висш началник и на министъра на външните работи затвори за непрекъснато пътя пред дипломацията ". Отчаяната администрация на Тръмп унищожава откритите международни механизми за поддържане на международния мир и сигурност, акцентира той. 

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи строги наказания против Иран през вчерашния ден, поради свалянето на американски дрон предходната седмица, съобщи Ройтерс. Санкциите засягат иранския висш водач аятолах Али Хаменей, заяви Тръмп.

Франция, Англия и Германия предизвестиха Иран, че Техеран ще се сблъска със съществени последствия, в случай че понижи степента на осъществяването на нуклеарното съглашение от 2015 година, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Дипломатическият демарш е бил насочен на 22 юни. Източниците прецизираха, че задачата е била Иран да бъде предизвестен да не понижава отговорностите си по съглашението. 

Засега не е ясно обаче какви ще са последствията за Иран, в случай че не извършва отговорностите си. 

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп едностранно се изтегли от съглашението предходната година и стартира още веднъж да постанова американските наказания. Миналата седмица пък Иран заплаши на 27 юни да приключи спазването на лимита, натрапен със договорката от 2015 година върху неговите ресурси от уран. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР