Решението на руската ЦИК да не допусне опозиционера Алексей Навални

...
Решението на руската ЦИК да не допусне опозиционера Алексей Навални
Коментари Харесай

ЕК и Кремъл за недопускането на Навални в президентската надпревара

Решението на съветската ЦИК да не допусне опозиционера Алексей Навални до президентските избори хвърля сянка върху плурализма и поражда подозрения за демокрактичността на вота, разгласи Еврокомисията.

 © Българска телеграфна агенция
Брюксел чака Москва да предложения наблюдаващи от ОССЕ и ще оцени резултата от изборите на база техните изводи. Самият Навални прикани за протест на вота и дефинира като политически стимулиран отхвърли за регистрация поради условна присъда за финансови злоупотреби.

Неучастието на Навални няма да се отрази на легитимността на вота, ЦИК е работила законосъобразно, реагира Кремъл. Според представителя Песков управляващите би трябвало да проучат дали апелите на Навални за протест не нарушават законите.

В Кремъл са осведомени с разнообразни изявления по въпроса на анализатори, само че не са съгласни с мнението, че отводът за регистрация на Навални може да се отрази на акцията. Той не пожела да разяснява самото решение на ЦИК за Навални, като означи единствено, че в тази ситуация ЦИК се е управлявала напълно от настоящото изборно законодателство на Русия.
Песков обаче сподели, че съветските управляващи би трябвало деликатно да проучат въпроса дали апелите на Навални за протест на изборите не нарушават законите.
АП отбелязва, че съветското законодателство не споделя дали апели за протест на избори са противозаконни, само че напомня, че предходната година управляващите блокираха достъпа до няколко уеб страницата, призоваващи за протест.

 Руската ЦИК не позволи Навални до присъединяване в президентската конкуренция Руската ЦИК не позволи Навални до присъединяване в президентската конкуренция
Руската Централна изборна комисия единомислещо отхвърли да записва представителя на опозицията против Владимир Путин Алексей Навални като претендент з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР