Решението на Руската федерация да признае за независими образувания украинските

...
Решението на Руската федерация да признае за независими образувания украинските
Коментари Харесай

Изявление на председателите на ЕК и Европейския съвет относно руската агресия срещу Украйна

Решението на Руската федерация да признае за самостоятелни формирания украинските области Донецк и Луганск и да изпрати съветски войски в избрани техни региони е нелегално и недопустимо.

То нарушава интернационалното право, териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, интернационалните задължения на Русия и в допълнение ескалира рецесията.

Двамата ръководители приветстват твърдото единение на страните членки и тяхната решителност да реагират мощно и бързо на противозаконните дейности на Русия в тясно съдействие с интернационалните сътрудници.

Днес в 16 ч. под председателството на висшия представител ще се организира неофициална среща на министрите на външните работи от Европейски Съюз. По-късно този следобяд след срещата ще бъде публично импортиран първият пакет от наказания.

След това съответните органи ще се срещнат, с цел да завършват неотложно пакета.

Пакетът съдържа оферти за наказания:

· ориентирани към лицата, взели участие в противозаконното решение,

· ориентирани към банки, които финансират съветски военни интервенции и други дейности в тези територии,

· ориентирани към съветската страна и съветското държавно управление и способността им за достъп до финансовите и финансовите пазари и услуги на Европейски Съюз, с цел да се ограничи финансирането на нападателни и водещи до ескалация на напрежението политики,

· ориентирани към търговията на двата разколнически района с Европейски Съюз, с цел да се подсигурява, че виновните лица усещат ясно икономическите последствия от своите противозаконни и нападателни дейности.

Европейски Съюз е подготвил спомагателни ограничения и, в случай че е належащо, е подготвен да ги одобри на по-късен стадий според от по-нататъшното развиване на ситуацията.

Двамата ръководители, подкрепяни от висшия представител, не престават да наблюдават от близко събитията на място и да се съветват с други водачи от Европейски Съюз и интернационалните сътрудници.

Съюзът остава в цялостна взаимност с Украйна и е обединен в поддръжка на нейния суверенитет и териториална целокупност.

Подкрепяме и ще продължаваме да поддържаме Украйна и нейния народ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР